02 / 05 / 2024

yabancıya kaç ev satıldı

yabancıya kaç ev satıldı

Konut satışları ekim ayında yüzde 8,8 artarak 104 bin 98 oldu. Bu dönemde yabancıya konut satışı ise yüzde 23,8 arttı. 10 ayda yabancıya 18 bin 567 konut satılırken en fazla alımı Iraklılar yaptı

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Yabancılara ev satışı yasaklansın mı?' başlıklı yazısı...

2019'da yabancıya kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki bu konutların ne kadarını yabancılar aldı? 2019'da yabancıya kaç konut satıldı? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında 2018'i 6 milyar dolar ile kapatacağız!

Real Estate Stars ödül töreninde konuşan GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, "Bu yılı yabancıya 6 milyar dolar konut satışı ile kapatacağız ama 2019 hedefimiz, 10 milyar dolarlık satış" dedi. 

‘Satış vaadi' ayarıyla yabancıya 50 bin konut satılacak!

250 bin dolarlık konut almayı 'vaat eden' yabancıya da artık vatandaşlık hakkı verilecek. Bu kararla, yabancıya 10 milyar dolarlık 50 bin konut satılması bekleniyor.

Yabancıya satılan 3 konuttan biri İstanbul'da!

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri satış kaydedildi. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu söyledi. 

Yabancıya konut satışında bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu dağıtmalıyız!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına Avrupa Yakası’na doğru dağıtmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi...

Yabancıya yapılan konut satışları 9 ayda yüzde 58,5 arttı!

2018 yılının ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yabancıya yapılan konut satışları yüzde 58,5 arttı...

yabancıya kaç ev satıldı Haberi

yabancıya kaç ev satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı konut satış verilerine göre satılan konut sayısı bir önceki aya oranla yüzde 12,6, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8 arttı. İstanbul 18 bin 567 konut satışıyla yüzde 17,7 pay aldı ve ilk sıradaki yerini korudu. İstanbul’u 11 bin 28 konut satışı ile Ankara, 5 bin 987 konut satışı ile de İzmir izledi. Konut satış sayısı düşük iller ise sırasıyla 9 konut ile Hakkari, 18 konut ile Ardahan ve 51 konut ile Bayburt oldu.


Türkiye'de Ekim ayında 104 bin 98 konut satıldı!


Yabancı payı yüzde 23 arttı

104 bin 98 adet konutun satıldığı ekim ayında yabancı yatırımcının ilgisi dikkat çekti. Yabancılara yapılan konut satışları bu dönemde geçen yıla göre yüzde 23,8 artarak 2 bin 236’ya...