27 / 04 / 2024

yabancıya kaç konut satıldı

yabancıya kaç konut satıldı

Son zamanlarda gündemden düşmeyen yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yapan,  Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, İstanbul Anadolu Yakası’ndaki yabancı talebinin artarak devam ettiğini dile getirdi.

Yabancıya konut satışı yılın ilk yarısında 20 bine yaklaştı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68,9’luk artış ile 19 bin 952'ye çıktı.

Son 6 yılda 107 bin konut yabancılara satıldı!

Türkiye'den ev alan yabancı sayısı her geçen gün artıyor. Listenin ilk sırasında Iraklılar bulunuyor. Yabancılara en çok konut satışının yapıldığı şehir işe İstanbul...

Konut satışlarında yabancı rüzgarı devam ediyor!

Yabancılara yapılan konut satışlarında artış devam ediyor. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "2019 yılında da yabancılara satışın arttığını görüyoruz. Vatandaşlık süreci, nakit alım gücü, dövizlerdeki artışın etkileri piyasayı yabancılar için çok avantajlı hale getirdi" dedi....

Türkiye yabancı yatırımcının yakın markajında!

2018 yılında yabancıya konut satışı bir önceki yıla göre yüzde 78,4 oranında artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Aralık 2018'de ilk sırayı 2 bin 170 konut satışı ile İstanbul aldı. 

Yabancılar Türkiye'den 15 yılda 42 milyar dolarlık konut aldı!

Fuzul Grup tarafından hazırlanan "Yabancılara Konut Satışından Elde Edilen Gelir" başlıklı rapora göre, yabancılar, 2003-2017 döneminde Türkiye'den yaklaşık 42 milyar dolarlık gayrimenkul aldı.

Yabancılar 8 ayda 14 bin konut aldı!

Türkiye'de geçen ay konut satışları temmuza göre yüzde 16.4 artarak 112 bini aştı. Yabancıların payındaki artış ise dikkat çekti. 8 ayda yabancıya 14 binden fazla konut satıldı. Bunun beşte birini Iraklı yatırımcılar aldı

Türkiye'den en fazla konutu Iraklılar aldı!

Konut tercihinde ilk üç il, Antalya, İstanbul, Bursa ve Yalova izledi. Son iki ayda Iraklılar 763 konut alırken, Suudi Arabistan vatandaşları 504, Kuveytliler 373, Ruslar 350, İngilizler 187 konut aldı.

Yabancılara konut satışı yüzde 66 arttı!

Yabancılara aylık bazda ortalama bin 500'ün üzerinde konut satıldı. Yabancılara yılın 10 ayında konut satışında geçen yılın aynı dönemine göre en fazla artış, 2 bin 839 konutla İstanbul'da oldu

2014 yılında yabancıya 11 bin konut satıldı!

Ağırlıklı olarak Arap yatırımcıların ilgi gösterdiği Türkiye'de, içeride konut satışları azalınca piyasada yabancı etkinliği de görülmeye başlandı. Konut projelerinde satışların yüzde 5'ini geçmeyen yabancı oranı, son 6 ayda yüzde 20'leri aştı.

Yabancılara yılın ilk 7 ayında 9 bin 980 konut satıldı!

Bu yılın Ocak-Temmuz diliminde toplam konut satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azalırken, yabancılara konut satışı yüzde 57 arttı. Yabancılara yılın 7 ayında 9 bin 980 konut satışı yapıldı

Haziran ayında yabancıya kaç konut satıldı?

Konut satış istatistikleri, TÜİK tarafından açıklanan veriler arasında yer alıyor. Bu veriler Türkiye'de kaç konut satıldığını ve konut satışlarının nasıl gerçekleştiğini söylüyor. Peki Haziran ayında yabancıya kaç konut satıldı?

Mart ayında yabancılara 362 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, yılın üçüncü ayında yabancılara bin 362 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında, martta ilk sırayı 478 konut ile İstanbul aldı.

Mart ayında kaç konut satıldı?

2014 Mart dönemine ait konut satış istatiskleri TÜİK tarafından açıklandı. Peki Mart ayında kaç konut satıldı? 2014 yılı Mart ayında en çok konut hangi şehirde satıldı? İşte yanıtı...

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışı yıl sonunda zirve yapacak!

TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı konut satışları verilerine göre, bu dönemde yabancıya konut satışında değerleme sistemindeki değişikliğin de etkisiyle yüzde 11 düşüş yaşandı. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışıyla ilgili neler diyor? Yabancıya konut satışı artacak mı?

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeyle neler değişecek?

Yabancıya konut satışında, 20 Eylül tarihinde hayata geçirilen değerleme firmalarının otomatik atandığı düzenlemede yeni bir değişiklik yapılıyor.

Yabancıya konut satışında yeni değişiklik kapıda!

Yabancıya konut satışındaki değerleme sisteminde değişikliğe gidiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konuya ilişkin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne konuya ilişkin direktif verdiği belirtildi.

yabancıya kaç konut satıldı Haberi

yabancıya kaç konut satıldı

Ocak ayı konut satışları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de konut satışları Ocak 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25,1 artış göstererek, 88 bin 306 şeklinde açıklandı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi artarak sürdü ve merakla beklenen rakamlara göre, 2022 yılı Ocak'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 56,5 oranında artış göstererek, 4 bin 186 adet şeklinde açıklandı.

Yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Ocak'ta ilk sırayı bin 771 konut satışıyla mega kent İstanbul aldı. Resmi olarak açıklanan verilerle ilgili önemli açıklamalar yapan Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada özellikle Körfez ülkeleri vatandaşlarının ülkemizdeki konutlara ilgisinin oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Peki yabancı yatırımcılar konut...