29 / 04 / 2024

yağmur sularının toplanması sistemi 2021

yağmur sularının toplanması sistemi 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yeni binalarda yağmur sularının toplanarak kullanılmasına yönelik yeni yönetmeliği megakentleri çevre dostu yeşil dönüşüme zorluyor.

Ticari gayrimenkulde yaşanan dönüşüm yükseliş yönünde ilerliyor!

İngiltere'de bulunan emlak ajansı Knight Frank LLP’nin “2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu”na göre ticari gayrimenkullerde yaşanan dönüşüm 2023 yılında yüzde 54 azalırken, 2024 yılında sektörde yaşanacak gelişmeler ile artması bekleniyor.

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Bu da oldu; Taylor Swift konserinde yağan yağmur satışa çıkarıldı! Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız

Gün geçmiyor ki dünyadaki satış çılgınlığı farklı bir boyuta ulaşmasın. Bu kez Taylor Swift konserinde yağan yağmur olduğu iddiasıyla bir kavanoz su satışa çıkarıldı. Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız. İşte detaylar.

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir

Bu aralar emekli, işsiz, anne ve öğrenci her kesime destekler yağmur gibi yağarken, bir müjde de 2000 öncesi Bağ-Kur'lu vatandaşlara geldi. SGK'ya geçmesi durumunda emekli aylıklarına yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir artış meydana gelecek.

Evde yaşlı yakınına bakan binlerce kişiyi heyecanlandıran haber! Sigorta hamlesi geldi!

TBMM'den, evde yaşlı bakan binlerce kişiyi heyecanlandıran çok önemli bir haber geldi. Meclis Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, yaşlı yakınlarına bakan kişiler için, bakım verdiği süre içinde kapsayıcı ve sürdürülebilir bir bakım güvence modelinin hayata geçirilmesini istiyor.

Dolar 25 gün sonra resmen yağmur gibi yağacak! Ekonomist Necmettin Batırel açıkladı! Doları olanlar koşun bakın!

Ekonomist Necmettin Batırel'den dolar ile ilgili farklı bir yorum geldi. 25 gün sonra piyasalara yağmur gibi dolar yağacağını söyleyen Batırel dikkatleri üzerine çekti. Doları olanlar koşun bakın!

ING yeni kampanyasını resmen açıkladı! ING’li olsun ya da olmasın herkese son dakika müjdesi! Hemen bakın!

ING Türkiye, taksitleri kalıpların dışına çıkaran “ING Taksitle” adında yeni nesil ödeme sistemi için düğmeye bastı. ING’li olsun ya da olmasın, herkes ING Taksitle kampanyasından yararlanabilecek.

Vestel’den Beyaz Eşya Şov! Gün Işığı Pro ve Rustik Serisi 26 Eylül 2022 fiyat listesi…

Vestel geçtiğimiz günlerde Beyaz Eşya Şov adını verdiği bir kampanya başlattı. Kampanyada Gün Işığı Pro teknolojisini ve Vestel WI-FI Teknolojili ürünleri tanıtan Vestel, birçok yenilikle bizi buluşturdu.

Huawei P50 Pro'ya Babalar Günü'ne özeL 5 bin TL indirim! Stoklarla sınırlı! 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Huawei, Türkiye'de çok satan amiral gemisi telefonlarından biri olan Huawei P50 Pro'ya Babalar Günü'ne özel 5 bin TL indirim yaptı! Peki, Huawei P50 Pro fiyatları ne kadar? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

yağmur sularının toplanması sistemi 2021 Haberi

yağmur sularının toplanması sistemi 2021

Türkiye’de kalabalık nüfusu ve plansız yapılaşması sebebiyle, küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarından en fazla etkilenen İstanbul, İzmir gibi metropol şehirler bir taraftan kuraklık, bir yandan ani yağışların getirdiği sel felaketleri ile mücadele ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yeni imar yönetmeliğinde yağmur sularının depolanmasına ilişkin getirdiği zorunluluk, söz konusu sorunlara çözüm getirmekle beraber, megakentler de çevre dostu yeşil dönüşüm konusunda önemli bir adım da atıyor.

Şebekenin yükü yüzde 20 azalacak

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, megakentler açısından gereken çözümlerin, kaynakların daha verimli kullanılmasına yönelik ‘yeşil standartlardan’ geçtiğini dile getirdi. Bunlardan birinin etkin bina yağmur suyu yönetimi olduğuna değinen Emre Ilıcalı, sadece yağmur suyunu yöneterek, şebekenin yükünün yaklaşık yüzde 20, şebeke suyu tüketiminin de yaklaşık yüzde 30 azaltılabileceğini söyledi.

Küçük ölçekli projeler de bu...