08 / 05 / 2024

yalılar hakkında bilgi

yalılar hakkında bilgi

2001 yılında İstanbul Boğazı'ndaki tarihi yalılarının bir türlü restore edilmeyişi, yalıların yıkılmaya yüz tutmuş halleri, Amerika'nın önde gelen gazetesi Washington Post'ta bir makaleye konu olmuş.

Vesen Yalıları'nda 5,5+1 bahceli ve dubleks dairelere özel kampanya: Hiç peşinatsız 24 ay vade fırsatı!

Tuzla'da inşa edilen Vesen Yalıları'nda 5,5+1 bahceli ve dubleks dairelere özel bir kampanya başladı. Söz konusu kampanya kapsamında hiç peşinatsız 24 ay vade fırsatı sunuluyor.

Vesen Yalıları'nda yüzde 30 indirim fırsatı! Teslimler için geri sayım başladı!

Vesen Yapı imzasıyla İstanbul Anadolu Yakası Tuzla'da hayata geçirilen Vesen Yalıları'nda yüzde 30 indirim fırsatı sunuluyor. Projede yer alan konutlar 3.5+1, 4.5+1 ve 5.5+1 şeklinde tasarlandı. 

Tuzla Vesen Yalıları'nda bu yılın ikinci çeyreğinde yaşam başlıyor!

Vesen Yapı tarafından, Tuzla Mercan Koyu’nda Anadolu Yakası’nın denize sıfır konumlanan ilk ve tek projesi “Vesen Yalıları'nda 2024’ün ikinci çeyreğinde yaşamın başlaması planlanıyor.

Vesen Yalıları'nda yüzde 20'ye varan indirim fırsatı!

Vesen Yapı imzasıyla hayata geçirilen Vesen Yalıları'nda yüzde 20'ye varan indirim fırsatı sunuluyor. Vesen Yalıları'nın teslimlerinin 2024 yılının Mart ayında yapılması planlanıyor. 

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Vesen Yalıları'nda 24 aya varan vade farksız ödeme fırsatı!

Vesen Yalıları projesinde 24 aya varan vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor. Peki Vesen Yalıları'nda konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Son Dakika: Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatları hakkında şok açıklama! Ete zam mı geliyor?

Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) kırmızı et piyasalarındaki manipülatif fiyat artışları hakkında dikkat çeken açıklama geldi. İşte ESK tarafından yapılan açıklama...

Ziraat Bankası'ndan emekliler hakkında flaş kampanya!

Ziraat Bankası'ndan emekli vatandaşlar hakkında flaş bir kampanyanın duyurusu yapıldı. Emekli vatandaşlar bu kampanyayı çok sevecek. İşte flaş kampanyanın detayları...

İslam Memiş'ten Altın, Dolar ve Euro Hakkında Güncel Görüşler! Yatırımcılar Ne Beklemeli?

İslam Memiş, güncel olarak piyasa analizi yaptı ve görüşlerini paylaştı. Dolar, altın ve euro konuları hakkında tahmin yapan finans uzmanı İslam Memiş'in bu görüşleri yatırımcılar için önem arz ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı bir kez daha bu konular hakkında yorumlarını paylaştı. 

Kuveyt Türk’ten emekliler hakkında flaş açıklama. Promosyon miktarları değişti

Kuveyt Türk'ten emekli vatandaşlar hakkında yeni bir açıklama geldi. Emekli vatandaşların bankadan alacağı promosyon miktarlarına güncelleme geldi. İşte detaylar...

Yeni emekli olan vatandaşlar hakkında flaş bir haber geldi... Direkt cebinizi ilgilendiriyor

Yeni emekli olan vatandaşlar bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını merak ediyorlar. Yeni emekli olan vatandaşlar hakkında flaş bir gelişme yaşandı. İşte gelişmenin detayları...

Son dakika: 2023 emekli bayram ikramiyesi hakkında flaş gelişme!

Ülkemizde yaşayan milyonlarca emekli vatandaş emekli ikramiyelerdeki durumun ne olacağını araştırıyor. Emekli vatandaşlar hakkında da flaş bir gelişme yaşandı. İşte emekli ikramiyeleri hakkında detaylar.

yalılar hakkında bilgi Haberi

yalılar hakkında bilgi



TARİHİ YALILAR WASHINGTON POST'A KONU OLDU


'Sam Amca' yalılara AĞLIYOR


Boğaz'ın incisi tarihi yalıların bir türlü restore edilmeyişi, ABD'de Washington Post Gazetesi'ndeki bir makaleye konu oldu


     İSTANBUL Boğazı'nin iki yakasında tarihe tanıklık eden onlarca yalının yıkılmaya yüz tutmuş halleri, Amerika'nın önde gelen gazetelerinden The Washington Post'ta geniş yer buldu.  Gazetenin İstanbul'a gelen muhabiri Molly Moore, 'Yalıların yetkililer tarafından bakım altına alınmadığını, sahiplerinin restore etmelerine ise izin verilmediğini' anlattı. Moore, ''İstanbul'da zamanla hırpalanan tarihi yapılar'' başlıklı yazısında yalı sahiplerinin açıklamalarına da yer verdi.


TARİHE TANIKLIK ETTİLER


    ''O bir dönem bir elmastı. Osmanlı kraliyeti, soyluları kuşaklar boyu İstanbul'un yakıcı sıcağından onun...