17 / 05 / 2024

Yalıtım amorti süresi

Yalıtım amorti süresi

Türkiye 2013 yılında enerji ithalatına 56 milyar dolar harcarken, mevcut standartlara göre yapılacak ısı yalıtımıyla Ankara'da 100 metrekarelik bir dairenin cari açığın düşmesine bugünkü fiyatlarla yılda 340 dolar katkı sağladığı bildirildi.

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

İZODER'den ısı yalıtım uyarısı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ile İZODER Başkanı Levent Pelesen hem yalıtımcıları hem de vatandaşları yalıtım konusunda uyardı..

Capatect ısı yalıtımında gereksiz masraftan kurtarıyor!

Capatect, ısı yalıtımı yaptıracak olanları gereksiz masraftan kurtaracak “Termal Kamera” hizmetini ücretsiz olarak sunuyor. "Termal kamera" hizmeti, sıcaklık ölçüm özelliği ile binaların yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor.

FAST'tan yalıtım sorunlarına hızlı ve kolay çözüm!

Yeni bant ailesi FAST sızdırmazlık ürünleri ile 3M, binalarda yalıtım ve sızdırmazlık sorunlarına yepyeni bir çözüm sunuyor. İnşaat sektörüne özel olarak geliştirilen 3M™ FAST sızdırmazlık bantları kolaylık sağlıyor..

Emrullah Eruslu: Faturaları düşürmenin yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Demeği Başkanı Emrullah Eruslu: Binalarda doğru ısı yalıtımının, gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağladığını dile getirdi

Faturaları düşürmenin yolu ısı yalıtımından geçiyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, binalarda doğru ısı yalıtımının, gerek doğalgaz gerek ise elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağladığını söyledi.

Faturaları düşürmenin yolu ısı yalıtımından geçiyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada binalarda doğru ısı yalıtımının, gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağladığını söyledi.

Emrullah Eruslu: Zamlarla mücadele için ısı yalıtımı şart!

Emrullah Eruslu, konutlarda ısıtma ve soğutma harcamaları için kullanıldığına dikkat çekerek, binalarda ısı yalıtımının kurallara uygun olarak yapılmasının zamlarla mücadelede en etkin yöntem olduğunu söyledi.

Taşel Yapı Isı Yalıtım Söve Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşel Yapı Isı Yalıtım Söve Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nihal Demirel, Remziye Taşdelen tarafından 300 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Ekim'de kuruldu.

Isı yalıtımında dikkat edilmesi gerekenler!

Bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan bir uygulama olan ısı yalıtımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Isı yalıtımı nasıl yapılır?

Isı yalıtımı mecburi mi?

İmar mevzuatı gereğince yapı ruhsatı verilmesi safhasında ısıtma/soğutma tesisat projesi ile birlikte ilgili idarelerce istenen proje olan ısı yalıtımı nasıl yapılır? Isı yalıtımı mecburi mi?

Marshall Thermos Isı Yalıtım Sistemi yüzde 55 yakıt tasarrufu sağlıyor!

Marshall Thermo's Isı Yalıtım Sistemi yaşanılan ortamların daha sağlıklı ve konforlu olmasını sağlarken, ısınma amaçlı kullanılan yakıtlarda da yüzde 55 gibi yüksek bir oranda tasarruf edilmesine imkân veriyor...

Berkosan Yalıtım 15 Eylül'de genel kurul toplantısı yapacak!

Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Berkosan Yalıtım 15 Eylül'de genel kurul toplantısı yapacak.

Yalıtım amorti süresi Haberi

Yalıtım amorti süresi


Türkiye 2013 yılında enerji ithalatına 56 milyar dolar harcarken, mevcut standartlara göre yapılacak ısı yalıtımıyla Ankara'da 100 metrekarelik bir dairenin cari açığın düşmesine bugünkü fiyatlarla yılda 340 dolar katkı sağladığı bildirildi. 

Elde edilen verilere göre ısı yalıtımı için yapılacak harcamayı 4 yılda çıkartan ev sahipleri, 5. yıldan itibaren kâra geçiyor XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu ve yönetim kurulu üyeleri, yalıtmışız binalar nedeniyle oluşan enerji kayıpları ve Avrupa'da uygulanan yalıtım kalınlıklarını içeren raporu önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye sundu. Eruslu, Türkiye'de halen 16 milyon yalıtımsız bina bulunduğunu ve bu nedenle fazladan yılda 10 milyar dolarlık enerji kullanıldığını söyledi. 

Rapora göre, yalıtımsız bir bina metrekare başına yılda 300-350 kilovatsaat enerji ile ısıtılırken, Türkiye'de halen uygulanmakta olan TS...