05 / 05 / 2024

yalıtımlı bina sayısı 2021

yalıtımlı bina sayısı 2021

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada Türkiye'deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’inin yalıtımsız olduğunu belirterek "Enerjimizi evlerimizin içini değil, atmosferi ısıtmak için harcıyoruz” diye konuştu.

2023'te kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı 21 bin 892 oldu!

Ülkemizde 2023'te hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 olurken, Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'dan da konu ile ilgili uyarı geldi...

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Migros, Eylül'de 35 yeni mağaza açtı! Mağaza sayısı 3 bin 205, satış alanı 1 milyon 897 bin metrekare oldu! 

Migros tarafından, Eylül ayında açılan yeni mağaza sayısını ve mağazaların formatlarını tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülmüştü: Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı 100 milyonu aştı. İşte detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

Sadece Kahramanmaraş’ta hurdaya çıkan araç sayısı şok etti! İşte o rakam!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremin ardından yıkılan ya da ağır hasarlı bina sayısı 60 bini aşarken, enkazın altında kalarak hurdaya çıkan araç sayısı da şok etti.

yalıtımlı bina sayısı 2021 Haberi

yalıtımlı bina sayısı 2021

2020'nin ilk aylarından bu yana dünyanın her yerinde sıkı bir mücadelenin verildiği koronavirüs salgını, beraberinde getirdiği pek çok olumsuzluğa rağmen özellikle sosyal izolasyonun etkisiyle doğa için bir yenilenme süreci başlattı. Dünya genelinde yapılan araştırmalarda, sera gazlarının 2020 yılı boyunca düştüğü, kara ve havayolu ulaşımının yarı yarıya azalmasıyla atmosfere salınan fosil yakıt kullanımına bağlı karbondioksit oranının da 2,4 milyar ton azaldığı belirtildi. Fakat Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından yapılan güncel bir araştırma, normalleşme adımlarının hız kazanmasıyla beraber küresel iklim krizi adına olumlu bir tablonun olmadığını ve 2020’nin son 10 yılda kaydedilen en sıcak 3 seneden biri olduğunu ortaya koydu. 

Bu seyrin önüne geçilmesi için karbon emisyonunu azaltacak ve doğal kaynakları koruyacak doğa dostu uygulamaları yaygınlaştırmak gerektiğine değinen Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, Türkiye’nin yalıtım...