25 / 05 / 2024

yalova yerli yatırımcı ilgisi

yalova yerli yatırımcı ilgisi

EVA Gayrimenkul Değerleme, dev kamu yatırımlarının kilit noktasında yer alan, Organize Sanayi Bölgesi, marina ve turizm yatırımlarıyla yeniden yapılanan Yalova'yı mercek altına alıyor.

2024’te halka arz olan 12 şirket yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

Yabancı yatırımcının hisseye ilgisi ve hızlanan halka arzlar yerli yatırımcının yönünü yeniden hisse senedi piyasasına çevirdi. Yatırımcılar Borsa İstanbul’da halka arzları yakından takip etmeye başladı. Peki bu yılın başından beri halka arz edilen 12 şirketteki durum ne? Yatırımcısına ne kazandırdı

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü doğrudan etkileyen konut satışlarının hızla azaldığını, yanlış uygulamalar sonucunda yabancı konut yatırımcılarından sonra yerli konut yatırımcılarının da yurtdışına yöneldi

İstanbul'un en büyük ilçeleri arasında geliyor! Yabancı ve yerli yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbul'un Pendik ilçesinde konut projelerinin yüksemesi yatırıcmıların dikkatini çekmeye başladı. Yatırımcılar Pendik'e yçnelmeye başladı.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Baydöner’in halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan 3 katı aşkın talep geldi!

Restoran zinciri Baydöner’in 15 Ağustos ile 16 Ağustos tarihleri arasındaki talep toplama işlemine, yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, halka arza 3 katı aşkın talep geldiği kaydedildi.

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.

Yerli yatırımcı parasını nereye yatırıyor? İşte 15,7 trilyon liralık finansal varlığın kalem kalem dağılımı…

Yerli yatırımcıların finansal varlığı 2023 yılının ilk 3 ayında yüzde 9 oranında arttı. Böylece yeri yatırımcıların finansal varlıkları 16 trilyon liraya dayanırken, aynı dönemde yabancı yatırımcıların finansal varlığının ise yüzde 2,9 oranında gerilediği dikkat çekti.

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Geçen yıl yüzde 200’lük getirisi ile yerli yatırımcıların gözdesi olan borsa bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yüksek enflasyona karşı tasarruflarının değerini korumak isteyen yatırımcılar ise orta ve uzun vadede kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyor.

Yerli yatırımcı borsada trilyonluk oldu

Borsa, yerli yatırımcının yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2022 yılında yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 250 artarak 1 trilyon 836 milyar liraya yükseldi.

Turizm yatırımcıları dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde duyuruya çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına duyurdu. 10 ilde kamu taşınmazları yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Ayrıca bakanlık birden fazla başvuruyu da kabul edeceğini duyurdu. İşte haberin detayları…

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

yalova yerli yatırımcı ilgisi Haberi

yalova yerli yatırımcı ilgisi

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş'un gerçekleştirdiği araştırma ile kamu tarafından ihale edilen ve Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek mega projelerin merkezinde kalan Yalova ili mercek altına alınıyor. Durmuş, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Yalova-Çınarcık-Armutmu Karayolu, Yalova OSB yatırımları, Yalova Marina ve Yalova Turizm yatırımlarını analiz ederek şehirde yaşanan gelişmeleri gözler önüne seriyor.


650 milyon dolar tasarruf


EVA Gayrimenkul'un araştırmasına göre Yalova ilindeki değişim öncelikle Gebze-Orhangazi-İzmir projesinin inşaatı ile başlamış bulunuyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Yalova merkezi başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli ve Bursa'nın bölgesel olarak bütünleşmesine önemli katkılar sağlanacağı düşünülüyor. Projenin 2016 yılı içinde hizmete açılması bekleniyor. İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirecek olan mega projenin, yılda yaklaşık 650 milyon dolar tasarruf sağlayacağı ileri sürülüyor.


Körfez geçişi projesiyle kara...