07 / 05 / 2024

yangına güvenlik raporu

yangına güvenlik raporu

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, iskan ve işletme ruhsatı alınması için yangın güvenlik raporu alınması gerekiyor. Peki, binalara yangın güvenlik raporunu itfaiye veremeyecek mi?

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖGG sınav sonucu takvimi belli oldu! Hemen bakın

Özel Güvenlik 105. Temel Eğitim ve 81. Yenilime Eğitimi Sınavı'nın yapılmasının ardından gözler sonuç açıklamasına çevrildi. Peki  105. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖGG sınav sonucu takvimi!

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Emre Burak Ömeroğlu ve Murtaza Murat Öztosun ortaklığında kuruldu.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Personel Alımı Başladı: JSGA 770 Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023'te Jandarma personel alımı yapılacağı haberi geldi. JSGA 770 personel başvurusu hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı için 770 askeri personel alımı yapılacak. Resmi Gazete ‘de yayınlanan ilan sonra başvuru alımları başladı. 

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: EYT'lilere mağduriyeti gidereceğiz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen ve başvuru işlemlerini tamamlamış olmalarına rağmen hala emekli maaşı bağlanmayan kişilere sevindirici bir haber verdi. İşte detaylar...

Temmuz ayı emekli zammı ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez rakam verdi!

Kamu işçisi maaşına yapılan zammın ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı ilk kez en düşük emekli maaşına dair rakam verdi. İşte detaylar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı! Tam 5 bin 888 TL zam yapıldı! Maaş farkları yarın yatıyor! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gazi maaşları ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık, gazi maaşlarına tam 5 bin 888 TL zam yapıldığını açıkladı. Peki 2023 gazi maaşları ne kadar oldu?

8 soruda sosyal güvenlik borç yapılandırması! İşte tüm merak edilenler...

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, 26 Ocak 2023 tarihli yazısında sosyal güvenlik borç yapılandırmasına ilişkin akıldaki soruları cevapladı. İşte detaylar...

KPSS’den 70 alanlar dikkat! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzman yardımcıları alacak! Son başvuru 3 Şubat!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 25 çalışma uzman yardımcısı alacağını açıkladı. İş ilanına son başvuru tarihi ise 3 Şubat 2023. İşte başvuru şartları…

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na muvazzaf astsubay alımı yapılacak! Son başvuru tarihi 15 Ocak!

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Muvazzaf (Sözleşmeli) erkek ve kadın Astsubay alımı yapacak. Bugün başlayan başvuruların son başvuru tarihi ise 15 Ocak! İşte alım şartları ve detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ve sözleşmeli işçilere ilişkin açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı milyonların beklediği asgai ücrete ek zam konusunu çözüme kavuşturduktan sonra sırada hangi kesime yönelik çalışma yapılacağına ilişkin bir takvim hazırladı. Bakan Bilgin, listenin ilk sırasında yer alan kesimi açıkladı.

yangına güvenlik raporu Haberi

yangına güvenlik raporu

Binalara yangın güvenlik raporunu itfaiye vermeyecek mi?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, iskan ve işletme ruhsatı alınması için gerekli olan belgeler arasında "Yangın yönetmeliğine uygunluk belgesi" de bulunuyor.


Binalara yangın güvenlik raporu verme yetkisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3 Nisan 2012’de Resmi Gazete ’de yayınlanan karar ile itfaiyeye verilmişti.


9 Eylül 2014’te yürürlüğe giren bu uygulamaya son verilerek; binalara yangın güvenlik raporu verme yetkisi itfaiyeden geri alındı.


Binaları gezip inceleyen ve yangın güvenlik raporunu düzenleyen itfaiyelerin görevi, ilçe belediyelerine verildi. 


İtfaiye uygunluk belgesi alınabilmesi için aşağıda istenen sistem ve yangın güvenlik önlemlerinin alınmış olması gerekiyor:


Yapı malzemelerinin yangın yönetmeliklerine uygunluğu.

Acil çıkış ve tahliye yollarının yangın yönetmeliklerine uygunluğu.

Yangın merpenlerinin yönetmeliklerine uygunluğu.

Elektrik ve aydınlatma sistemlerinin yangın yönetmeliklerine uygunluğu.

Acil çıkış ve yönlendirme  aydınlatmaları ve yönlendirme levhaları.

Yangın...