28 / 12 / 2024

yanlış ekspertiz raporuna itiraz

yanlış ekspertiz raporuna itiraz

Yanlış ekspertiz raporu hazırlandığını düşünen tüketici düzeltilmesi için bankaya yada ekspertiz raporunu hazırlayan firmaya dava açabiliyor. Mahkeme tarafından haklı bulunursa tekrar bir eksper görevlendirilerek yeni bir rapor hazırlatılıyor...

Hatalı ekspertiz raporu!

Konut kredisine başvuruda bulunan kimselerin sıklıkla karşılaştıkları sorunlar arasında "Hatalı ekspertiz raporu" bulunuyor. Hatalı ekspertiz raporuna karşı, dava açılabiliyor. İşte ekspertiz raporu ile ilgili bilgiler...

Konuta ek vergi gelecek mi? Alım satımlar ekspertiz raporuna bağlanabilir! 

Hükümet, konut sektörü ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükdüman, konutta yeni verginin gündemde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse itiraz edilebiliyor. İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi? İşte, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi kullanacaklar alacağınız ev için ödemeniz istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. İşte, konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir?

Konut kredisi sistemi halk arasında ‘kira öder gibi ev sahibi olmak’ olarak tanımlanıyor. Konut kredisinin ne kadar verileceği ekspertiz raporuna bağlı oluyor. Peki, ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir?

Konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istenilen gayrimenkul için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?İşte konut ekspertiz raporuna itiraz durumu..

Ekspertiz kaç günde gelir?

Gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işlemi ekspertiz olarak adlandırılıyor.Ekspertiz işlemi uzmanlar tarafından gerçekleştiriliyor.Peki ekspertiz kaç günde gelir?İşte ekspertiz için gerekenler ve ekspertizin gelme süresi..

yanlış ekspertiz raporuna itiraz Haberi

yanlış ekspertiz raporuna itiraz


Yanlış ekspertiz raporu!


Ekspertiz raporu konut kredisi için başvuran tüketiciden bankanın mutlaka istediği bir belgedir. Çünkü banka hazırlanan bu ekspertiz raporuna göre vereceği kredi miktarını belirliyor. Ekspertiz raporları uzman kişiler tarafından konutun incelenmesi sonucunda hazırlanıyor. Ekspertiz raporu hazırlanırken eksperlerin dikkat ettiği hususları şöyle sıralayabiliriz:


*Gayrimenkulün açık adresi

*Gayrimenkulün lokasyonu

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Gayrimenkulün alanı

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Bu hususlar incelendikten sonra konuta eksper tarafından bir değer biçiliyor. Bu değere göre banka kredi miktarına karar veriyor. Bilindiği üzere hiçbir gayrimenkul için yüzde 100 oranında kredi onaylanmıyor. Bankalar maksimum biçilen değerin yüzde 75'ini kredi olarak kullandırıyor. Tüm bu bilgilerden sonra ekspertiz raporunun hatalı olma olasılığından da söz edebiliriz. 


Yanlış ekspertiz raporu hazırlandığını düşünen müşteri durumun düzeltilmesi için itirazda bulunabiliyor. Çünkü yanlış ekspertiz raporu sonucu onaylanan kredi miktarı daha...