27 / 07 / 2024

Yapı denetçisi nasıl seçilir

Yapı denetçisi nasıl seçilir

Bina yapımında yapı denetçilerini müteahhitlerin seçtiği sistem kaldırılmak adına yeni bir sistem getirilecek.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü 3 bin 250 bekçi alımı yapacak! Bekçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, toplamda 3 bin 250 erkek çarşı ve mahalle bekçisi alacak. Peki bekçi alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefler için yapılandırma müjdesini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi yapılandırma başvuruları başladı mı? Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

Depreme karşı yapılacak konut nasıl olmalı?

Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmesi gerektiği tam olarak belirlenememiş durumda. Özellikle kırsal kesimlerde, köylerde yapı türü yoksulluğu bulunuyor. Peki depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmeli? 

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Faiz oranları yüksek iken kredi çekenler kredi borçlarını yapılandırmak istiyor. Peki konut kredisi nasıl yapılandırılır? Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki!

Kamu bankalarının uygun koşullu konut kredisi kampanyasını başlatması ile beraber konut fiyatları bir anda arttı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Fırsatçılık yapan, karaborsacılık yapan veya açgözlülük yapanların eninde sonunda hukuk yakasına yapışır" dedi.

Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır 2020?

Bir ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara  bankalar tarafından, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla verilen bir kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır 2020?

Ziraat Bankası taksit erteleme ve yapılandırma nasıl yapılır?

Ziraat Bankası dün itibariyle bankalara öncü olarak kredi ödemelerinde yapılandırma ve erteleme yaptığını açıkladı. Peki erteleme ve yeniden yapılandırma nasıl yapılıyor?

Yapı denetçisi nasıl seçilir Haberi

Yapı denetçisi nasıl seçilir

Bina yapımında yapı denetçilerini müteahhitlerin seçtiği sistem tamamen değiştirilecek. Bu konuda kısa zaman içerisinde mevzuat değişikliği gerçekleştirilecek. Müteahhitler ile yapı denetçileri arasındaki ilişkiyi otomatik hale getiren düzenlemeye yapı denetim firmaları destek veriyor. 

Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, insanların denetleyecekleri kişilere gidip iş istemelerini öngören sistemin ortadan kalkmasıyla yapı denetimlerinin daha sağlıklı hale geleceğini açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlığın faaliyetlerini değerlendirdiği basın toplantısında, yapı denetim sisteminin iyi niyetle ortaya çıktığını ancak yapı denetçilerinin denetledikleri kişilerin elemanı gibi çalışması sisteminin denetime aykırı olduğunu söylemişti. Özhaseki kısa süre içinde bu sistemin değişerek, yapı denetim firmalarının merkezden projelere göre sırayla dağıtılacağını ifade etmişti. Bakan Özhaseki’nin bu açıkmaları yapı denetim sektörünü sevindirdi.

Yapı Denetim...