15 / 05 / 2024

Yapı enerji tasarrufu

Yapı enerji tasarrufu

Ekonomi üzerindeki en büyük ağırlıkların başında gelen enerji maliyetleri yeşil yapılaşma ile azalmaya başlayacak. Bir yılda elektrikte %27.3, suda %40, doğalgazda %36 tasarruf etmek mümkün hale geliyor...

Binsay Yapı Enerji İnşaat Taahhüt Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Binsay Yapı Enerji İnşaat Taahhüt Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 8 milyon TL sermaye bedeli ile Şerafettin Sayım tarafından kuruldu.

Gerçek Grup Yapı Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Gerçek Grup Yapı Enerji Anonim Şirketi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Üstün, Nafi Ergül, Faruk Bilal Şener ve Mustafa Yağcı ortaklığında kuruldu. 

Pimapenlere yaz-kış ayarı nasıl yapılır? 

PVC pencerelerin yaz-kış ayarları sayesinde evinizi soğuk havalarda daha iyi yalıtabilir ve enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Yaz ve kış aylarında pimapenlere ayar yapılarak daha konforlu bir iç mekan oluşturulabilir. İşte yaz ve kış aylarında PVC ayarlaması hakkında önemli ipuçları haberin devamı

Stark Yapı Enerji Prefabrik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Stark Yapı Enerji Prefabrik İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Davut Deniz Gürcü tarafından kuruldu.

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Akkuş, Eren Baki Akkuş ve Naif Batın Akkuş ortaklığında kuruldu.

Neon Yapı Enerji Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Neon Yapı Enerji Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Yılmaz ve Nurettin Emiroğlu ortaklığında kuruldu.

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Tarsun Yapı Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tarsun Yapı Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de Mevlüt Yutar ve Sait Dursun ortaklığında kuruldu.

Astia Yapı Enerji Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Astia Yapı Enerji Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de KAdir Ardal ve Ramazan Karabulut ortaklığında kuruldu.

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Pasif evlerle yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen pasif evlerle yüzde 90'a ulaşan enerji tasarrufu sağlanabiliyor. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Yapı enerji tasarrufu Haberi

Yapı enerji tasarrufu

Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, yatırımcılar ve profesyoneller ile bir araya geldiği etkinlikte başta turizm alanında olmak üzere “Sürdürülebilirliğin Yol Haritası”nı çıkardı.


Bu yıl 3.'sü düzenlenen uluslararası Hotel Expansion Summit’in gündem maddesi “Yarının Otelleri” oldu. Gelecek düşünülerek inşa edilen turizm yatırımlarının değerlendirildiği etkinlikte, dünyanın ‘LEED Gold’ sertifikalı ve en çevreci 15 otelinden biri olan Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn’u inşa eden Alaeddin Babaoğlu da yatırımcılara yeşil binalar konusunda tavsiyelerde bulundu. Babaoğlu, enerji fiyatlarına değinerek, yatırımcıların geleceği de göz önünde bulundurmalarını, tabi kaynaklardan sonuna kadar faydalanmalarını önerdi.


Tabi Kaynaklar Değerlendirilmeli


Turizm alanlarının en büyük gider kalemlerinden olan enerjiyi çok daha tasarruflu kullanmanın mümkün olduğunu belirten Babaoğlu, “enerjide tasarruf etmenin yolları bina yapılmadan önce planlanmalı” dedi. Tasarruf rakamlarının azımsanmayacak...