02 / 05 / 2024

yapı sorunu çözülüyor

yapı sorunu çözülüyor

Eskişehir'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit, mimar ve yapı denetim firmalarının katılımıyla sektörün sorunlarının değerlendirildiği toplantı gerçekleşti.

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıkları arabuluculuk ile bir bir çözülüyor. Arabuluculuk ile 50 bin davanın ortadan kalktığı belirlendi. İşte o çözümlere örnekler... 

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

Kıdem tazminatı sorunu çözülüyor mu? Yeni sistem ve detayları

Yeni bir sistem ile çalışanların kıdem tazminatları sorunu çözüme kavuşacak. Bu yeni yapıda, işçilerin birikimleri özel bir fondada bir araya getirilecek ve devlet tarafından bu birikimler garanti altına alınacak. İşte bu konuda bilinmesi gereken tüm ayrıntılar...

Barınma sorunu çözülüyor! Milyonlarca öğrenciye müjde! 

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor. Son zamanlarda barınma sorunu yaşayan bu milyonlarca öğrenci için çözüm yolda...

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarıyor. Bayraklı pilot bölge seçildi, 33 bin 100 bina incelenecek...

Kocaeli 42 Evler'deki tapu sorunu çözülüyor! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada İzmit İlçesi 42 Evler Mahallesinde yaşayan kat maliklerinin yaşadığı tapu sorunun çözümünde çok önemli bir adımın atıldığının müjdesini verdi.  

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Eyüp Nişanca’daki 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Nişanca Mahallesi’ndeki 40 yıllık tapu sorunu çözülecek.

İzmir'deki arsa mağdurlarının sorunu çözülüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 yılından bu yana çözülemeyen ve kamuoyunda "arsa mağdurları" şeklinde bilinen konuya ilişkin bir toplantı yapıldığını söyledi ve sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

yapı sorunu çözülüyor Haberi

yapı sorunu çözülüyor

Eskişehir'de  inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit, mimar ve yapı denetim firmalarının katılımıyla sektörün sorunlarının değerlendirildiği toplantı gerçekleşti. Eskişehir Ticaret Odası'ndan (ETO) yapılan açıklamaya göre, sorunların komisyon halinde ilgili belediyelere aktarılması kararı alındı. Toplantıda, projelerin onay süresinin uzunluğu dolayısıyla müteahhitlerin yaşadıkları mağduriyet, projelerde istenilen ek değişikliklerin tamamlanmasına rağmen iskan raporlarının gecikmesi, yapı denetim firmalarının yaşadıkları sıkıntılar ve inşaat sektöründe yaşanan aksaklıklar üzerinde durulduğu bildirildi. Yapı denetim firmaları ve müteahhitlerin talep ve beklentilerinin ilgili belediyelere aktarılacağını belirten ETO Başkanı Metin Güler, sektörde yaşanan tıkanıklığın giderilmesi ve evrak işlemlerinin hızlandırılarak aksaklıkların önüne geçilmesi için gerekli adımları atacaklarını...