17 / 05 / 2024

yapı tarama testi istanbul

yapı tarama testi istanbul

İzmir'de geçtiğimiz ay gerçekleşen deprem sonrasında İstanbul'da 2 bine yakın kişinin yapı tarama testi başvurusu yaptığı açıklandı. En çok başvurunun ise Bahçelievler, Bakırköy ve Avcılar'dan yapıldığı ortaya çıktı.

Hazine binasına deprem testi yapılacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binası için ODTÜ’den son rapor da kötü geldi. Personeli dört 4 ayrı kuruma dağıtılan Hazine’nin boş gökdeleninde deprem testi yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Bina sağlamlık testi talebinde patlama yaşandı! İşte süresi ve maliyeti!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından özellikle 2 bin yılı öncesi yapılan binalarda yaşayan kişiler depreme dayanıklılık testi yaptırmak için sıraya girdi.

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Binanızın sağlamlığından ne kadar eminsiniz? Apartman sakinleri toplanıp hemen bu testi yaptırın!

Deprem gerçeği herkesin hayatında. Peki bu gerçeğe karşı neler yapıyorsunuz? Apartman sakinleri hemen bu testi yaptırmalı! İşte detaylar!

Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık testi için nereye başvurulur?

Deprem testi günün en çok araştırılan soruları arasında yer almaktadır. Vatandaşlar özellikle “Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

Son dakika: İstanbul'da 2 bin kişi başvurdu!

İzmir'de geçtiğimiz ay gerçekleşen deprem sonrasında İstanbul'da 2 bine yakın kişinin yapı tarama testi başvurusu yaptığı açıklandı. En çok başvurunun ise Bahçelievler, Bakırköy ve Avcılar'dan yapıldığı ortaya çıktı.

ASM’lerin yüzde 89’unun deprem dayanıklılık testi yok!

İstanbul Tabip Odası, İstanbul’daki aile sağlığı merkezlerinin yüzde 32’sinin 1999 İstanbul depremi öncesinde yapılmış binalarda hizmet sunduğu ve yüzde 89’unun da deprem dayanıklılık testi olmadığını belirtti.

Binalarda deprem testi nasıl yapılmalı? 

Deprem endişesi ile yaşayan vatandaşlar, oturdukları binaların nasıl test edileceğini merak ediyor.  İnşaat Mühendisi Ümit Akın, binalarda yapılacak deprem testinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. 

yapı tarama testi istanbul Haberi

yapı tarama testi istanbul

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yapı tarama testi çalışmalarına talep arttı. Hürriyet'te yer alan habere göre; binalarının dayanıklılığını ölçtürmek isteyen İstanbullulardan yoğun talep geldiğini söyleyen İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, önümüzdeki hafta analizlere başlayacaklarından bahsetti. Şu anda Avcılar ve Silivri'de çalışmaların başladığını ve vatandaşların oturdukları binadan kuşku duyduklarını ifade edenı kaydeden Kahraman, en çok başvurunun Bahçelievler, Bakırköy ve Avcılar'dan geldiğini açıkladı. 

"AVCILAR VE SİLİVRİ'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

İstanbul'da olası yaşanacak depremde can kaybının önüne geçmek için çalışmaların sürdüğünü anlatan Kahraman, şunları söyledi: "İstanbullular şu anda binalarından kuşku duyuyorlar. Özellikle 2000 yılı öncesinde yapılmış olan binalarımız risk potansiyeli anlamında gerçekten yüksek riskler barındırıyorlar. Bu anlamda bizde başlatmış olduğumuz çalışma ile birlikte şu anda İstanbul'da özellikle 2000 yılı öncesinde...