26 / 07 / 2024

yapılarda beton kalitesi

yapılarda beton kalitesi

Oyak Modern Beton sponsorluğunda, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen, "4. Yapı Denetim Sempozyumu" geçtiğimiz günlerde İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye'deki hanehalklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda yaşıyor!

İnşaat mühendisi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ülkemizdeki hanehalklarının yüzde 52,6’sı 2001 yılı öncesi inşa edilmiş olan yapılarda ikamet ettiğini söyledi.

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Trabzon’dan afet bölgesine giden KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Daire Başkanlığı öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik uzman heyet, ön verileri paylaştı. Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhurbaşkanlığı'nın 14 Şubat tarihinde yayımlanan mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitiyle ilgili kararı kapsamında konteyner ve prefabrik yapı teslimlerinde yüzde 1 KDV oranı uygulamasında genişletilmeye gidildi.

Erzurum'da mühendislik hizmeti olmayan yapılar depremde hasar gördü!

Erzurum'da meydana gelen deprem sonrasında hasar alan yapılarda mühendislik hizmeti alınmadığı tespit edildi. 

yapılarda beton kalitesi Haberi

yapılarda beton kalitesi


Oyak Modern Beton sponsorluğunda, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen, "4. Yapı Denetim Sempozyumu" geçtiğimiz günlerde İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sempozyumda yapı denetim uygulamaları, yaşanan sorunlar, hazır beton kalite güvence denetimleri, performansa dayalı beton tasarım, üretim ve denetim süreçleri gibi konular üzerine konuşuldu. Oyak Çimento standının da katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğü sempozyumda ayrıca Prof. Dr. Yılmaz Akkaya ve Modern Beton Kalite Güvence Şefi Hasan Açık "Performansa Dayalı Beton İmalatı ve Denetimi" ile "Hazır Beton Üretimi ve Kalite Güvence Denetimi" ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler. Yapı Denetim Firmaları, Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve Belediyeler başta olmak üzere yoğun katılımın gerçekleştiği sempozyumda ziyaretçilere ve sunumlara katılan dinleyicilere, deprem kuşağında olan ülkemizde güvenli ve dayanıklı yapıların yapılabilmesi için beton...