18 / 05 / 2024

Yarımburgaz mağaraları ne durumda

Yarımburgaz mağaraları ne durumda

İstanbul Yarımburgaz Mağaraları, Konya Catalhöyük'ten sonra Türkiye'nin en eski yerleşim yeri. Tarihin her devrinde insanlara ev sahipliği yapan mağaraların su andaki durumu ise içler acısı.

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni düzenleme zorunlu hale gelecek! 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt alanında usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi için 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

Altın yatırımcıları ters köşe oldu! Altın fiyatları bugün düşüşte! 5 Şubat 2024 altın fiyatları

Son zamanlarda yükselişe geçen altın, haftanın yeni işlem gününde yatırımcılarını ters köşe yaptı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 5 Şubat 2024 altın fiyatları.

AK Parti mega projelerini açıkladı! Ulaşıma 5 neşter!

AK Parti, yerel seçim hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Projeler arasında kentsel dönüşüm, lastik tabanlı tramvay sistemi, hızlı metro sistemleri ve yeni şehirler kurulması var...

Altın yatay seyrediyor! Altın alıp satmak isteyenler dikkat! 10 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde de altın alıp satmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar oldu? 10 Ocak 2024 canlı altın fiyatları.

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, Ata, gremse ve Ata beşli altın fiyatları kaç TL? 4 Aralık Pazartesi altın fiyatları

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Altının ons fiyatı bugün 2086 dolar oldu. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 4 Aralık 2023 altın fiyatları. 

Altın gaza bastı! Gram altın, çeyrek altın fırladı! Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 26 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde adeta gaza bastı. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın füze gibi fırladı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar?

Altında yükseliş hız kesmiyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 13 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Haftanın son işlem gününde de altın fiyatları hız kesmeden yukarı yönlü hareket ediyor. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 13 Ekim 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatları resmen çakıldı! 6 ayın ardından bir ilk! 4 Ekim Çarşamba canlı altın fiyatları

Altının ons fiyatı haftanın üçüncü işlem gününde 1821 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları 6 ayın ardından ilk kez bu seviyenin altına gerilerken, gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? sorusu merak ediliyor.

Altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim uyardı, elinde para olan tereddüt etmesin alsın! Altın bugün ne kadar?

Güvenli liman yatırımcıları altın fiyatlarının seyrini merakla sorguluyor. Altının seyri stabil devam ederken uzman isimlerden peş peşe açıklama yapıyor. Peki, gram, çeyrek, yarım bugün ne kadar, kaç TL?

Uzman isim gram altının 2 bin TL olacağı tarihi verdi! Gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar oldu?

Yatırımcılar ve vatandaşlar altın fiyatlarını gün gün takip etmeyi sürdürüyor. TCMB’nin aldığı faiz kararının ardından gram altının fiyatları önce düştü, daha sonra ise yükselişe geçti. İşte son dakika altın fiyatları...

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar? İşte son dakika altın fiyatları...

Altın fiyatları, 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü de takip ediliyor.  Altının ons fiyatı 1.911 dolardan işlem görüyor. Öte yandan, Kapalıçarşı fiyatları, altın piyasasında gram altın 1.661 lira’de seyrederken, cumhuriyet altını ise 11.214 lira oldu.

Gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? Altın fiyatları bugün ne kadar? 14 Ağustos Pazartesi altın fiyatları

Gram altın, çeyrek altın ve yarım altın pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Düğün sezonunun hızla devam ettiği şu günlerde canlı altın fiyatları araştırılan konular arasında geliyor. Peki gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? Altın fiyatları ne kadar? 14 Ağustos Pazartesi altın fiyatl

Yarımburgaz mağaraları ne durumda Haberi

Yarımburgaz mağaraları ne durumda

Zira arkeologların yıllardır sürdürdüğü çalışmalara rağmen arkeolojik parka dönüştürülemedi. 2001'de 1. dereceden arkeolojik-doğal sit alanı ilan edilen mağaralar uyuşturucu ve alkol kullanıcıları tarafından mesken tutulmuş vaziyette. Mağaralarda 1986 yılında kazılar yapan İstanbul Üniversitesi Prehistorya Ana bil i m Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, mağaraların arkeolojik park olması için birkaç kez proje yapıldığını fakat bir türlü hayata geçirilmediğini söylüyor. Mağaraların ver aldığı Altınşehir Mahallesi Muhtarı Seyfettin Balki de, "Mağaralarda içki de içiyorlar uyuşturucu da kullanıyorlar. Buranın turizme açılması mahallemiz açısından da çok faydalı olacak." diye konuşuyor. Mehmet Özdoğan, demir parmaklıklarla korunmaya çalışılan arkeolojik alanda 20 yıldır büyük tahribat yapıldığını belirtiyor. 


Özdoğan, uluslararası alanda da çok iyi bilinen mağaraların üzerinde çok sayıda konutun büyüdüğünü aktarıyor ve bu noktadan sonra kurtulmasının...