03 / 10 / 2024

Yarımburgaz Mahallesi sakinleri taşınıyor mu

Yarımburgaz Mahallesi sakinleri taşınıyor mu

Etrafında lüks ve yüksek konutların yükselmeye başladığı Yarımburgaz mahallesi sakinleri, 50 yıldır yaşadıkları sokaklarından sürgün edilecekler kaygısını taşımaya başladı. Mahalleli Kanal İstanbul projesiyle, yaşadıkları bölgeden sürülme korkusu yaşıyor

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Yarımburgaz Mahallesi Muhtelif Parsellere İlişkin Kadastral Yolların İmar Yolu Olarak Açılmasına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yetkililere seslenen yurttaşlar mahkeme kararlarına uyulması için çağrı yaptı...

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Gaziakdemir Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki: 103 metrekare evim 48 metrekareye düşüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Ancak Gaziakdemir Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm için sunulan şartlardan dolayı mağdur olduklarını ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Tozkoparan Mahallesi'nde yaşayan kişilerle görüştü. Tozkoparan Mahallesi sakinleri, bölgelerinde yapılan kentsel dönüşümle ilgili şikayetlerini ve tepkilerini dile getirdi.

Bursa Gökçe Mahallesi sakinleri yeni tapularına kavuştu!

Bursa Gökçe Mahallesi’ndeki 244 parsel üzerinde 1/1000 ölçekli Gökçe İmar Planı dâhilinde şuyulama çalışmalarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, 232 hak sahibine tapularını verdi.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Yarımburgaz Mahallesi sakinleri taşınıyor mu Haberi

Yarımburgaz Mahallesi sakinleri taşınıyor mu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi 'Kanal İstanbul'la ilgili yaptığı açıklamalarda detayların ortaya çıkmasıyla birlikte gözler projeden etkilenecek bölgeleri çevrildi. Bu bölgelerden biri de Kiiçükçekmece gölüne tepeden seyreden 54 hektarlık alana sahip Yarımbıırgaz mahallesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "rezerv yapı alanı" ilan ettiği mahalleye şu an mahalleli çivi bile çakamıyor. 


Çevresinde lüks konutlar yükselen mahallede 30 yıldır yaşayan mahalleli Kanal İstanbul projesiyle birlikte sürülme korkusu yaşıyor. 50 yıldır mahallede yaşayan Ercüment Gürçay da en büyük arzusunun bölgenin tarihi ve dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yanmburgaz Mağaraları da göz önünde bulundurularak yaşadığı bölgenin 1. derecede arkeolojik sit alanı ilan edilmesi olduğunu söyledi. 

Güzergâhındaki 38 bin 500 hektarlık alanla ilgili plan yapma yetkisi İBB'ye devredilen Kanal İstanbul projesinden çok sayıda mahalle...