05 / 05 / 2024

Yaşanabilir kentsel dönüşüm masası

Yaşanabilir kentsel dönüşüm masası

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ‘Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası’ kurdurdu.

Beşiktaş Akatlar'daki kentsel dönüşüm mağduriyeti Meclis gündeminde!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, İstanbul Beşiktaş Akatlar'da yaşanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşte detaylar...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap konut tesliminde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hızlı bir kentsel dönüşümü hedefleyen yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Özhaseki, bu projenin İstanbul'u daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Ahmet Akın: Afyonkarahisar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Afyonkarahisar'da Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın kentteki dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm ilkeleri neler? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yaşanan deprem sonrasında hayata geçirdiği Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası ile kentsel dönüşümde hayata geçirilecek ilkeler belirlendi. 

10 maddede yaşanabilir kentsel dönüşüm ilkeleri haritası!

CHP, Türkiye'nin deprem gerçeği ve yaşanabilir kent kültürünün korunması için yapılacak kentsel dönüşümün temel ilkelerini belirledi. CHP'nin kentsel dönüşümde temel ilkelerinin olduğu bir sonuç bildirgesi hazırlandı.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli 13 Mart'ta atılıyor!

Kentsel dönüşüm projeleriyle hem riskli konutlarda oturanların sağlıklı yapılarda oturmasını sağlayan hem de yaşanabilir kentsel alanlar inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de 170 konut ve 20 iş yerini kapsayan 2. etap için temel atmaya hazırlanıyor.

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm krizi!

Güngören Tozkoparan Mahallesi'nde yaşanan kentsel dönüşüm krizinde sona gelindi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projesinin durdurulduğu öğrenildi.

Yaşanabilir kentsel dönüşüm masası Haberi

Yaşanabilir kentsel dönüşüm masası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kurulan Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası, Enerji ve Altyapı Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında kurularak çalışmalarına başladı. Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre; Masa, ilk toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu uzman akademisyenlerle bir araya geldi. 

Öğrenilen ilk bilgilere göre; Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası’nın temel hedefi, halkın uzlaşma ile sürece dahil olacağı, başta vatandaşlar olmak üzere hiçbir paydaşın mağdur edilmeyeceği alternatif bir dönüşüm sürecinin başlatılması. Masa, öncelikle deprem felaketi yaşayan İzmir ve deprem riski olan İstanbul’u incelemeye alacak. Ancak yapılacak çalışmalar depremle sınırlı kalmayacak. Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası’nın öncelikli hedeflerinden birisinin deprem, sel baskını gibi afetlerden vatandaşları korumak kadar, yaşanabilir kentler yaratılması, kent kimliği ve kent kültürünün korunması, kentleri cazibe merkezi haline getirecek kültürel varlıkların ön...