11 / 05 / 2024

Yatırımcılar yer tahsisinde sıkıntı mı yaşıyor

Yatırımcılar yer tahsisinde sıkıntı mı yaşıyor

Yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli sıkıntılarından birinin yatırım yeri tahsisi olduğunun altını çizen Elvan, bunun dışında çok fazla kurumdan izin alma zorunluluğunun da sıkıntılar arasında yer aldığını kaydetti.

Yatırımcılar dikkat! Ankara ve bir ilde daha 36 arsa satılıyor!

Ankara ve Afyonkarahisar'da yer alan 36 adet arsa satışa çıkarıldı. Yatırımcıların merakla beklenen arsaların satış ihaleleri 27 Şubat ve 29 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına çok önemli uyarı: 'Onlara sakın bulaşmayın'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve altın yatırımcılarının yakından takip ettiği isimler arasında yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten  altın yatırımcılarına çok önemli uyarılar geldi. 

İki ilde 5 iş yeri satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

Bilecik ve Ordu'da yer alan 5 adet iş yeri satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların radarına giren o ihale ilanları...

Belediyeden iki şehirde satılık 2 arsa ve 1 arazi! Yatırımcılar dikkat!

Belediye iki ilde yer alan 2 arsa ve 1 araziyi satışa çıkardı. İşte yatırımcıların radarına giren o ihale ilanları...

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Aydın'da arsa, arazi ve zeytinlik satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Aydın İli Çine Belediye Başkanlığı, Aydın Çine'de  yer alan arsa, arazi ve zeytinlikleri satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen söz konusu satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 

Altın yatırımcılarını tedirgin edecek gelişmeler gündemde yer almaya devam ediyor. ONS Altın 7 ayın en düşük seviyesine indi. Peki, altın fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Gram altının 2.000 TL olacağı tarih açıklandı! Yatırımcılar kemerlerinizi bağlayın! O gün yer yerinden oynayacak

Dolar kurundaki rekor yükseliş ve ons altındaki ters dalga sonrası altın fiyatlarının ne olacağı merak konusu olurken son dakika açıklaması geldi. Gram altının 2.000 TL olacağı tarih açıklandı! Yatırımcılar kemerlerinizi bağlayın! O gün yer yerinden oynayacak.

Altın yatırımcıları ters köşe olacak! Finans devi resmen rakam verdi! Bu rakamı görenlerin tansiyonu fırlayacak

Almanya'nın finans devleri arasında yer alan Commerzbank, altın beklentisini düşürdü. Öyle bir rakam açıkladı ki yatırımcılar ters köşe olacak. İşte altının geleceği o seviye...

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni güne nasıl başladı?

Yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,13 artışla 4.476,91 puandan başladı.

Gümüş için rekor tahmin geldi! Gümüş fiyatları 2023'e damgasını vuracak! Gümüş yatırımcıları kemerleriniz bağlayın!

Gümüş, altından sonra yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen yatırım aracı arasında yer alıyor. Altın alamayan binlerce kişi gümüş yatırımı yaparken gümüş fiyatlarının da ne kadar olacağını araştırıyor. Gümüş için rekor tahmin geldi! Gümüş fiyatları bu seneye damgasını vuracak! Gümüş yatırımcı

Uzman isim Selçuk Geçer herkesi uyardı! Yatırımcılar dikkat!.. İşte asıl sıçramanın olacağı tarih

Son dönemlerde yaptığı dolar öngörüleriyle beraber gündemde yer alan para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer yatırımcıları tek tek uyardı. Dolar kurundaki dalgalanmaları değerlendiren Geçer, en fazla kazandıracak tüyoları liste halinde paylaştı.

Yatırımcılar yer tahsisinde sıkıntı mı yaşıyor Haberi

Yatırımcılar yer tahsisinde sıkıntı mı yaşıyor

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni dönemde özellikle yabancı sermayeyi çekecek tedbirleri süratle hayata geçireceklerini, reformları yabancı yatırımcılara anlatacaklarını belirterek, "Ocak ayının ikinci haftasında Sayın Başbakanımızla beraber Türkiye'de yatırım yapmış yabancı iş adamlarımızla buluşacağız. Sayın Başbakanımız onların sorunlarını dinleyecek" dedi.


Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yabancı yatırımların Türkiye'ye ilgisini artırmak konularında çalışmak üzere ilgili bakanlardan oluşan bir kurul oluşturulacağını söyledi. 


Söz konusu kurula TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM'in yanı sıra YASED'in de üye olacağını ifade eden Elvan, "Geçmişte özellikle yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi ile yatırımcıların şikayetlerine yönelik çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bu konuda bir takvim ve teknik alt komiteler oluşturuldu. Yeni dönemde özellikle yabancı sermayeyi çekecek tedbirleri süratle hayata geçirecek çalışmalara başlayacağız" diye konuştu. 


Yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli...