26 / 07 / 2024

yatırımcıya vergi indirimi

yatırımcıya vergi indirimi

Gelir vergisinden yüzde 75 ila yüzde 100 arasında indirim... Bu, Avrupa’da melek yatırımcıya sağlanan en yüksek teşvik, öyle ki en yakın rakip İngiltere’de bile indirim yüzde 30 seviyesinde...

20'li yaşlarda nasıl yatırım yapılmalı? Yatırımcıdan açıklama: Hisselerden kar realizasyonu yapıp arsa yatırımı yapardım

Gençler ve yeni yatırım yapacaklar, kazançlı yatırım yapmak için hangi yatırım araçlarına yönelmenin mantıklı olduğunu araştırıyor. 107,9 bin takipçili yatırımcı Traveler Nejo isimli kullanıcı, "20 li yaşlara dönsem bu aklım ile yatırımda izleyeceğim yol nasıl olurdu?" dedi ve açıkladı. İşte ayrıntı

Uluslararası yatırımcıya konut satış fiyatı 273 bin dolara çıktı!

2024'ün 2. çeyreğini kapsayan GİGDEKS 13 verilerine göre uluslararası yatırımcıya ortalama konut satış fiyatı, 273 bin 233 dolar seviyelerine çıktı. Söz konusu bu rakam, GİGDEKS 8’den sonra en yüksek fiyat olmasıyla dikkat çekti.

Borsa İstanbul’da bayram öncesi kurbanlık niyetine yatırımcıyı kestiler!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksindeki düşüş sürüyor. Borsaya vergi söylentileriyle başlayan satış süreci devam ederken, temel analist Adem Ayan, Kurban Bayramı öncesi yatırımcının kurban niyetine kesildiği benzetmesini yaptı. Takipçilerinden yorum yağdı.

Borsaya vergi iddiaları yatırımcıyı korkuttu! Küçük yatırımcı Borsa İstanbul’a veda ediyor!

Hisse senedi ve kripto paralara vergi getirileceği haberleri piyasalara bomba gibi düştü. Borsa İstanbul’da uzun süredir bekleyişte olan küçük yatırımcı, hisselerini satıp borsadan çıkmaya başladı.

Halka arzlarda milyarlarca para patronların kasasına gitti! Küçük yatırımcı zarar etti!

Borsa İstanbul’da halka arzlar sürerken, birçok küçük yatırımcı aldığı hisselerle zarar etti. X sosyal medyada 250 bin takipçili Borsa Filozofu, küçük yatırımcının 200-300 lira kar için milyarlar lirayı patronların kasasına gönderdiğini” belirterek küçük yatırımcıya dikkat çekti.

Sektörden katlamalı vergi eleştirisi: Yatırımcıyı yurt dışına kaçar, işsizlik artar!

İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada 2. ve daha fazla konuttan kademeli olarak daha fazla vergi alınmasını öngören yasal düzenlemenin yatırımcıları yurt dışına kaçıracağını ve işsizliği artıracağını söyledi.

Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın etti! Altınlar kapış kapış satılıyor! Reşat altını ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatlar

Altına talep her geçen gün artıyor. Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ederken, altınlar kapış kapış satılıyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken Ekonomi Yazarı Dr. Şeref Oğuz’dan hayati bir uyarı geldi. Şeref Oğuz, borsada hasat zamanının geldiğini belirterek, “SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

2023 halka arz şirketleri yatırımcıya ne kadar kazandırdı!

Borsa İstanbul’da 2023’de rekor sayıda halka arz gerçekleştirildi. Halka arzlarla birikte yatırımcı sayısı da arttı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçen yıl halka arz edilen şirketlerin 30 Ocak'ta ulaştığı rakamları paylaştı.

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

yatırımcıya vergi indirimi Haberi

yatırımcıya vergi indirimi


Yıllık geliri 260 bin liranın üzerinde olan melek yatırımcıya %75-100 arasında vergi indirimi geliyor. Gelir vergisinden yüzde 75 ila yüzde 100 arasında indirim... Bu, Avrupa’da melek yatırımcıya sağlanan en yüksek teşvik, öyle ki en yakın rakip İngiltere’de bile indirim yüzde 30 seviyesinde. Teşviğin getirildiği son 2 yılda, 3 milyon TL’lik melek yatırım yapıldı ancak yeterli değil. Şimdi, beyaz yakalı yöneticiler de teşvik kapsamına alınıyor. Melek yatırımcılık sisteminin mimarlarından Hazine Müsteşarlığı Daire Başkanı Hakan Ertürk, teşviğin sadece gelir vergisi beyannamesi verenlerle sınırlı kalmasının bir sorun yarattığını söyleyerek, “Şimdi Meclis’te olan kanun kapsamında artık yıllık 260 bin TL üzeri maaş geliri olan beyaz yakalılara da beyanname verme zorunluluğu getiriliyor. Bu durumda artık beyaz yakalı melek yatırımcı da yatırımının yüzde 75 ila...