28 / 05 / 2024

yatırımlara hazine garantisi 2015

yatırımlara hazine garantisi 2015

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından Hazine Garantili Yükümlülüklerin Üstlenilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugün 29222 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yayımlanan yönetmeliğin tam metni...

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor?

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor? İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) üyelerinin bir araya geldiği toplantıda sektörün problemleri ve 2022 öngörüleri konuşuldu...

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırımlara Hazine arazisi desteği!

Yatırım ve istihdamın teşviki doğrultusunda 2021-2023 yıllarında toplam 60 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazının arzı yapılacak.

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Tebliğ'de değişiklik!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Proje bazlı teşvik kapsamındaki yatırımlara ilişkin esaslar belirlendi!

Proje bazlı devlet yardımı kapsamında yatırımlara verilecek nitelikli personel, enerji ve hibe gibi desteklerinin uygulama esasları belirlendi...

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ!

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ 30992 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik!

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur-faiz tartışmalarına son verip yatırımlara odaklanmalıyız!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Yeni Ekonomi Modeli'ne ilişkin açıklamalar yaptı. Koloğlu, ''Kur-faiz tartışmalarını bir kenara bırakıp yatırımlara odaklanmalıyız" şeklinde konuştu.

İzmir'de metro yatırımları hızlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, 95 adet metro aracı için yapılan “Halkapınar Yeraltı Depolama Tesisi” inşaatını inceledi. Kocaoğlu, bölgedeki metro yatırımlara devam edeceklerini söyledi. 

DAP Holding'ten yatırım atağı!

2018’i yatırım yılı ilan eden DAP Holding, dev yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. Bir haftada 2,9 milyar liralık ihale kazanan firma dev projelerine hız verecek.

Türk inşaat şirketleri yatırımlarını Makedonya’ya yapıyor!

Perakendeden inşaata, finanstan hizmetlere kadar Türk şirketlerinin Makedonya’daki yatırımları 1.8 milyar dolara ulaştı. Türk inşaat şirketleri bölgede büyük yatırımlara imza attı.

yatırımlara hazine garantisi 2015 Haberi

yatırımlara hazine garantisi 2015

YÖNETMELİK


Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı)’tan:


HAZİNE GARANTİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİN ÜSTLENİLMESİNDE


UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükümlülükleri ilgili mevzuat çerçevesinde Müsteşarlıkça garanti edilen kurum ve kuruluşlar ile ülkelerin söz konusu yükümlülüklerinin Müsteşarlık tarafından üstlenilerek geri ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, yükümlülükleri ilgili mevzuat kapsamında Müsteşarlıkça garanti edilen kamu kurum ve kuruluşları ile ülkeleri kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 11 inci maddesinin birinci fıkrası ve 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE  4 – (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında Kanunun 3 üncü maddesindeki tanımlara ilave olarak;


a) Borçlu: 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında...