02 / 05 / 2024

yazlık kiraları arttı mı

yazlık kiraları arttı mı

Kovid-19 salgını ve tam kapanma kararı yazlık bölgelere göçü artırdı. Çeşme’den Fethiye’ye kadar olan sahil kısımlarında kiralık yazlık talebi de katlandı. Sezonluk yazlık fiyatları 750 bin TL'ye kadar ulaştı...

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

Yazlık ev projeleri iki kat arttı! Projelere çalışma odası ekleniyor!

Yazın gelmesine kısa bir zaman kala birçok yazlıkçı hem tatil yapmak hem de işlerini sürdürebilmek için yazlık evlerine çalışma odası yaptırıyor. 

Yazlık bölgelerde satılık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan hepsiemlak, son 1 senede yazlık yerlere olan talebi rakamsal bilgilerle gözler önüne serdi. Açıklanan bilgilere göre, yazlık alanlardaki satılık ev fiyatlarının son 1 senede yüzde 100’den fazla yükseldiği ortaya çıktı.

Yazlık fiyatları yüzde 40 arttı!

Covid-19 salgınından sonra rağbet gören  yazlık evlerde fiyatlar 2021 yılına göre yüzde 40 yükseldi.

Yazlık evlerde köpük oluştu!

Pandemi sonrasında izole hayatın tercih edilmesiyle yazlık evlere talep arttı. Bu durum sonrasında yazlık evlerin fiyatları da tavan yaptı. Uzmanlar bu fiyatların köpük olduğu görüşünde. 

Pandemi yazlık konutlara ilgiyi katladı!

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle yazlık konutlara ilginin arttığını belirtti.

Yazlık kiraları cep yakıyor!

Kovid-19 salgınıyla beraber turizm sektöründe zor günler yaşandı. Salgın turizm işletmelerinin ve işetme çalışanlarının yanında tatilcilerin ceplerini de yaktı. Yazlık kiraları, yaz sezonunun başlamasıyla beraber uçuşa geçti.

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Pandemi ile beraber birçok vatandaşın tatil anlayışı değişti. Otellerde kalmak isteyen vatandaşlar bu dönemde yazlık kiralamalarına yöneldi.

Hangi ilçelerde yazlık ev fiyatları uçtu?

Uzun zamandır Türkiye’nin gözde tatil mekanı olan Bodrum, yazlık ev piyasasında rasyonel olmayan bir artış sergiledi. EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki yzlık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? İşte yazlıkta gözde bölgeler...

Türkiye'nin en gözde yazlık bölgeleri!

Evlere kapandığımız pandemi döneminde yazlık evlere talep arttı. Bodrum'dan Şile'ye, Kemer'den Güre'ye kadar birçok ilçede fiyatlar koronanın etkisiyle değişti...

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

yazlık kiraları arttı mı Haberi

yazlık kiraları arttı mı

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Salgında insanlar büyük şehirlerden, yüksek apartmanlardaki evlerden, kalabalık olmayan ve toprağa yakın yerlere yöneldi. 

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları ve hafta sonu kısıtlamalarında kendilerini daha özgür hissetmek isteyen vatandaşlar, yazlıkların, villa ve apartların çoğunlukta olduğu Ege ve Akdeniz bölgelerine akın etti. Yazlık bölgelere talebin artmasıyla birlikte ev, villa ve apartlara olan ilgi de katlandı. 

SEZONLUK 750 BİN LİRA

Çeşme, Kuşadası, Didim, Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'de aylık veya sezonluk villa veya apart kiralamayı isteyen vatandaşlar, kentine ve konumuna göre 750 bin TL'ye kadar yükselen fiyatlar görüyor. Kiralık taleplerinin yanı sıra bu sene emlak fiyatları da oldukça arttı. 

Emlak danışmanları bu talebi pandeminin yanı sıra, vatandaşların bankada...