06 / 05 / 2024

yazlık konut emlak vergisi

yazlık konut emlak vergisi

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

Deprem, pandemi ve tatil maliyetleri yazlık talebini katladı: Sayfiyelerde altın çağ! 

Kovid-19 pandemisi, deprem ve enflasyon gibi durumlar yazlık talebini katladı. İşte konut tercihlerindeki değişiklikler...

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Kiralık ve satılık konut fiyatları ikiye katlandı! İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller!

Enflasyondaki yükseliş ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki tırmanış da devam ediyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik detaylı emlak endeksleri üreten Reidin’in son raporu çarpıcı sonuçlar ile dolu. İşte, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son gelişmeler…

Satılık konut fiyatları ne oldu? Hangi ilde daha çok arttı? Kiralar ucuzladı mı? İşte yanıtları

Emlak piyasasının nabzını tutan sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle satılık ve kiralık konut piyasasına ilişkin raporunu yayınladı.

Kiralık konut en çok bu 3 kentte aranıyor

Online emlak arama sitelerinden birinin yaptığı araştırmaya göre, yılın ilk yarısında ülke çapında en çok kiralık konut araması yapılan bölgeleri verilerine göre, İstanbul’un Esenler ilçesi ilk sırada yer alırken, Esenler’i Çayırova ve Fatsa geldi.

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il yazlık ve dubleks ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Tatil bölgelerindeki yazlık konut fiyatları artmaya devam ediyor. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre;  2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000 liraya varan fiyat

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık konut kiralamak isteyen kişiler arayışlarına başladı. Fakat yazlık evler için istenen yüksek fiyatlar yazlık kiralamayı düşünen vatandaşları düşündürüyor. Bazı bölgelerde kiralamalar Euro üzerinden yapılırken, bazı bölgelerde boş ev kalmadı...

Kredi faizleri düştü, satılık konut piyasası hareketlendi!

Emlak piyasasının verilerini ortaya koyan “sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporu açıklandı. Rapora göre, konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle beraber satılık konut piyasası hareketlendi.

yazlık konut emlak vergisi Haberi

yazlık konut emlak vergisi

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemiyor.


200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan;

1.Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

2.Emekliler

3.Hiçbir geliri olmayanlar

4.Ev hanımları

5.Şehit yakınları

6.Dul ve yetimler

7.Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Ancak emlak vergisi muafiyetinden tek meskeni olup da bir de yazlığı olanlar faydalanamıyor. Kışlık ve yazlık eve sahip olan kimselerin sahip olduğu bu her iki ev için de emlak vergisini ödemesi gerekiyor.


Buna karşın yılın tamamında oturulan ve sahip olunan tek ev olan yazlık evler; diğer koşulların da sağlanması halinde muaf oluyır. Muafiyet için bağlı olunan belediyeye bir dilekçe verilmesi gerekiyor.


Muafiyet koşullarını taşımayan yazlık evler için...