05 / 05 / 2024

Yeni avmlere tesk tepkisi

Yeni avmlere tesk tepkisi

TESK Genel Başkanı Palandöken, " ( AVM 'ler ) Kurulduğu yerde iş sahibi olan ve büyümeye çalışan esnafı yok ediyor " dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir market açıklaması: Yeni yasal zorunluluklar getirilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki haksız rekabetin önüne geçebilmek için zincir marketlere birtakım yasal zorunlulukların getirilmesini talep etti.

EYT'de yeni gelişme! Staj ve çıraklıkla ilgili flaş detay

EYT ile yeniden gündemdeki sıcaklığını arttıran staj ve çıraklık sigortasının emeklilik için başlangıç sayılması konusunda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni talepte bulundu. İşte tüm detaylar...

Kiracılar aman dikkat! Kira artışına yeni sınır mı gelecek?

Kira artışına yeni sınır yolda mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Bendevi Palandöken: Esnafın kira borçları için yeni kredi paketi hazırlanmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Ödenemeyen çek, senet ve kira borçları için yeni bir kredi paketi hazırlanmalı" dedi...

Bendevi Palandöken: Yeni kredi paketleri ekonomiye can suyu olacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hayata geçirilen yeni kredi paketlerinin ekonomiye can suyu olacağını ve yerli üretime de destek olacağını belirtti...

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin yeni atölyesi açıldı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğünce hizmete sunulan yeni Araç ve Bakım Onarım Atölyesinin açılış töreni Süleymanpaşa İlçesinde geniş çaplı bir katılımla yapıldı.

TESKİ'nin Süleymanpaşa'daki yeni binası açıldı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (TESKİ) Süleymanpaşa ilçesinde hizmet verecek yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstanbul'a 31 yeni AVM mi yapılacak?

İstanbul'da yeni AVM'lerin açılmasını yeni rant projeleri olarak açıklayan TESK Genel Başkanı Palandöken, AVM'lerle ilgili uyarılarda bulundu.

Bendevi Palandöken: Yeni AVM'ler esnafa zarar veriyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni AVM'lerin üretim merkezi veya fabrika olmadığını, esnafa zarar verdiğini belirtti.

TESK'ten yeni AVM'lere tepki!

TESK Genel Başkanı Palandöken, " ( AVM 'ler ) Kurulduğu yerde iş sahibi olan ve büyümeye çalışan esnafı yok ediyor " dedi.

TESK: Van'da prefabrik işyerleri açılsın!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Van'daki küçük esnaf için, prefabrik de olsa acilen yeni işyerleri oluşturulması gerektiğini belirtti

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

Yeni avmlere tesk tepkisi Haberi

Yeni avmlere tesk tepkisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin (AVM) kurulduğu yerde iş sahibi olan ve büyümeye çalışan esnafı yok ettiğini söyledi.


Palandöken, yazılı açıklamasında, yeni AVM'lerin açılmasını "yeni rant projeleri" olarak niteledi.  


İstanbul'da 3 yıl içinde 31 yeni AVM açılacağı iddialarına ilişkin Palandöken, yeni yer, yüksek kiralar ve satış politikaları ile haksız rekabet ortamı oluşturmaya devam edileceğini savundu. 


'Yeşilin yerine AVM diktiler'


Yabancı sermayenin, perakende piyasasına girmeye, rant elde etmeye ve yerli üretime zarar vermeye devam edeceğini öne süren Palandöken, "Buralar üretim merkezi ya da fabrika değiller. Bir diğer boyut ise şehrin görsel kirliliği haline geldiler. Yeşilin yerine AVM diktiler. Bir an önce Perakende Yasası'nın yönetmelikleri hazırlanarak piyasanın kuralları hayata geçirilmeli" değerlendirmesinde bulundu.  


'Esnaf iş yerlerini kapatıp AVM'lerde...