16 / 05 / 2024

Yeni Cami Hünkar Kasrı restore

Yeni Cami Hünkar Kasrı restore

Eminönü'nde yer alan Yeni Cami Hünkar Kasrı'nın restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

TOKİ'den İstanbul ve bir ile daha 761 yeni konut müjdesi!

Yeni projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul ve 1 ilde daha 761 yeni konut inşa edecek. Merakla beklenen projelerin ihaleleri 25 Aralık tarihinde yapılacak.

Euro yeni haftaya hızlı başladı! Euro/TL bugün ne kadar? 2 Ekim euro kaç lira? Euro kurunda son durum 

Yeni haftanın başlamasıyla döviz kurları da yakından takip edilmeye devam ediliyor. Dolar/TL kuru 27,50 TL'den işlem görürken euroda haftaya hızlı başladı. Peki 2 Ekim Pazartesi euro ne kadar? Euro kurunda son durum.

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.

Bedelli askerlik ücretlerine yeni tarife! Hükümet 550 bin kişiyi ilgilendiren projeyi açıkladı

Bedelli askerlik için hükümet yeni bir projeyi açıkladı. Bedelli askerlik ücretlerine zam gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayıları 550 bini bulan asker kaçağının bedelli askerlik çalışmasından faydalabileceğini açıkladı. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar..

Gölbaşı'na yeni spor tesisi geliyor!

Gölbaşı Belediyesi yeni projelerinde hız kesmiyor. Bin 500 metrekare kapalı inşaat alanı bulunan spor tesisi alanında dağcılık ve buz pateni tesislerinin de bulunacağı merkezdeki çalışmalar devam ediyor.

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Hayırseverlerin destekleriyle Başakşehir’e cami ve taziye evi yapılıyor!

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yeni cami ve taziye evi için inşaat başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şantiye alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Sinpaş Koru Aura ön talep topluyor! Yeni proje!

Yeni projelerine hız kesmeden devam eden Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Koru Aura projesi için ön talep topluyor.

Markalı konutun yeni adresi: Marmara Caddesi!

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olacağının sinyallerinin verildiği Marmara Sanayi Sitesi Caddesi'nde yeni projeler hızla yükseliyor. Alan yeni ofis ve konut alanlarının yeni merkezi haline geldi.

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Emin Koramaz: 'Yenişehir'in planlarına dava açacağız!

Kanal İstanbul için kurulması planlanan Yenişehir planları yeniden düzenlendi. Planlarda gölün etrafında turizm tesisleri öngörülüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, plan için “Tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümler” dedi. 

Yeni Cami Hünkar Kasrı restore Haberi

Yeni Cami Hünkar Kasrı restore

17. yüzyıl İznik çinileriyle Osmanlı ihtişamının izlerini taşıyan Eminönü'ndeki 350 yıllık Yeni Cami Hünkar Kasrı, restorasyonunu gerçekleştiren İstanbul Ticaret Odası'nın düzenleyeceği etkinliklerle Ramazan ayında yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayacak. Bugün başlayacak etkinlikler kapsamında "Klasik Sanatlar ile Ramazan'a Hoş Geldin" adlı sergi hat, tezhip ve ebru severleri ünlü hocalarla tarihi ve görkemli ortamında buluşturacak. 


Sabah...