27 / 04 / 2024

yeni çed uygulanacak yeni liste

yeni çed uygulanacak yeni liste

25 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi hakkında yeni yönetmelikte ÇED uygulanacak proje listesi güncellendi. İşte Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi 2014...

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Pek çok araç sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönemin yarın resmen başlayacağı belirtilirken, "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanacak.

TOKİ'nin İstanbul'daki dev projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı! 637 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Eyüpsultan'daki yeni projesi resmen başlıyor. 637 yeni konutun yer alacağı projenin maliyeti 889 milyon 476 bin TL olarak açıklandı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 2024'te uygulanacak yeni ücret tarifesi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında arabuluculuk sistemi 1 Eylül tarihinde devreye girdi. 2024 yılı itibarıyla arabuluculuk fiyat tarifesi güncellendi. İşte yeni yılda uygulanacak yeni ücret tarifesi...

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED raporu yeterli ve uygun bulundu!

Sinpaş Kızılbük Thermal projesinin ÇED olumlu kararının iptal edilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı ve ÇED raporu yeterli bulunarak, iptal davasının reddine karar verildi. İşte ayrıntılar...

Ankara'ya Çankaya'ya 519 adet yeni konut geliyor! 460 milyon TL'ye mal olacak!

Özoğlu Shn Adi Ortaklığı yeni konut projesi için harekete geçti. 460 milyon TL'ye mal olması beklenen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapılarak ÇED sürecini başlattı.

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika açıklaması: 6 Şubat depremleriyle ilgili davalarda yeni bir usul uygulanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerle ilgili hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni bir usul uygulanacağını dile getirdi.

Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için yeni hamle! Yüzde 8 komisyon uygulanacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan sadeleştirme adımları kapsamında yeni hamle geldi. Merkez Bankası zorunlu karşılıktan alınacak komisyon detaylarını açıkladı. 

Bakırköy Gayrimenkul'den Maltepe'ye 528 konutluk yeni proje geliyor!

Bakırköy Gayrimenkul'ün İstanbul Maltepe’de inşa edeceği yeni konut ve ticari alan projesi resmen başlıyor. 528 konut ve 32 dükkan kapasiteli yeni proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Otomobillerini satmak isteyenler dikkat! Yeni düzenleme getirildi! Bunu yapmanın cezası 100 bin TL

Otomobil piyasasına yönelik yapılan yaptırımlar ve denetimlere bugün bir yenisi daha eklendi. Otomobillerini satmak isteyenlere yönelik getirilen bu yeni düzenlemede kurala uymayanlara tam 100 bin TL ceza uygulanacak.

Evans Konut Projesi resmen başlıyor! Ankara'ya 327 adet yeni konut geliyor!

Neva Prestij Yapı İnşaat Taah. Oto. Tic. Ltd. Şti. Ve Evans İnşaat Taah. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. İş  Ankara Çankaya'da 327 adet yeni konut projesi için düğmeye bastı. ÇED süreci tamamlanan proje resmen hayata geçiyor.

yeni çed uygulanacak yeni liste Haberi

yeni çed uygulanacak yeni liste

Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi 2014!

Çevresel Etki Değerlendirmesi hakkında yeni yönetmelik 25 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yeni yönetmelik ile, 3 Ekim 2013 tarihli ve 28784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.


ÇED sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları düzenleyen Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmelik kapsamında, Yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi Uygulanacak Projeler Listesi bulunuyor. Yeni liste şu şekilde sıralanıyor:


ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ UYGULANACAK PROJELER LİSTESİ 2014

1- Rafineriler:

a) Ham petrol rafinerileri,

b) 500 ton/gün üzeri taşkömürü ve bitümlü maddelerin gazlaştırılması ve sıvılaştırılması projeleri,

c) Doğalgaz sıvılaştırma ve gazlaştırma tesisleri,

2- Termik güç santralleri:

a) Toplam ısıl gücü 300 MWt ve daha fazla olan termik güç santralleri ile diğer yakma sistemleri,

b) Nükleer güç santralleri veya diğer nükleer...