10 / 05 / 2024

yeni evin beyannamesi ne zaman verilir

yeni evin beyannamesi ne zaman verilir

Emlak vergisi için öncelikle belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, beyanname ne zaman verilmeli? Siz de "Yeni ev aldım ne zaman beyanname vereceğim?" diyorsanız işte yanıtı..

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri'nde zam şoku! 2.5 milyon TL olan evin fiyatı 4 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için merakla beklenen kura tarihi dün açıklandı. Kura tarihinin açıklanmasından hemen sonra dev zam yapılan projede fiyatlar neredeyse ikiye katlandı.

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Van Başkale halkı yeni evlerine kavuşmayı bekliyor!

Sel felaketinin yaşandığı ve 11 evin yıkıldığı Van Başkale'de evlerini kaybeden vatandaşlar yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor.

Evleri yanan çift için yeni konut inşa ediliyor!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yanan evin bir odasında yaşayan çift için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla yeni ev inşa ediliyor.

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

Banksy'nin 'Hapşu'yu çizdiği evin fiyatı 17 kat arttı!

İngiliz grafitti sanatçısı Banksy'nin İngiltere’de Bristol şehrinde geçen hafta yeni eserini yaptığı evin satış değeri, yaklaşık olarak 17 kat arttı.

Konut tercihinde yeni dönem: Depreme dayanıklılık!

İzmir depremi ardından gayrimenkul sektörünün gündemi yeniden deprem oldu. Evinin güvenli olmadığını düşünenler yeni ev arayışına girerken, ev tercihinde evin konumu, oda sayısı, sosyal olanakları gibi özelliklerin en başına depreme karşı güvenli olup olmaması yer aldı. 

Acun Ilıcalı Şeyma Subaşı'na yeni ev alacak!

Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde eski eşi Şeyma Subaşı'nın yaşadığı evi 50 milyon TL'ye sattığı iddialarıyla ilgili konuştu. Evin değerinin 100 milyon lira olduğunu söyleyen Ilıcalı, Subaşı'nda yeni bir ev alacağını açıkladı.

Yeni Gimat GYO 2018 gelir tablosu!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 018 yılı 4. dönemi geçici vergi beyannamesi ekinde sunulan gelir tablosunu yayınladı...

yeni evin beyannamesi ne zaman verilir Haberi

yeni evin beyannamesi ne zaman verilir

Yeni ev aldım ne zaman beyanname vereceğim?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye'de yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder.


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. 


Mükellefiyet taşınmaza sahip olunan tarihi takip eden senede başlıyor. Örneğin 2015 yılı içerisinde taşınmaz mal satın aldığınızı düşünelim. Vergi ödemelerine 2016 yılında başlayacaksınız.


Ancak vergi mükellefi olunabilinmesi için öncelikle belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, beyanname ne zaman verilmeli? Siz de "Yeni ev aldım ne zaman beyanname vereceğim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesinin alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar verilmesi gerekiyor. 2015 yılında alınan bir evin beyannamesinin...