10 / 05 / 2024

Yeni İmar Mevzuatı 2017

Yeni İmar Mevzuatı 2017

GYODER Akademi tarafından gerçekleştirilecek Yeni İmar Mevzuatı Eğitim Semineri 2 Kasım'da düzenlenecek. 

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Zeytinburnu'nun kentsel dönüşüm başarısı taçlandırıldı! 'Yeni İmar Plan Notu' projesi ile ödül aldı!

Zeytinburnu, Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi'ndeki çalışmalar ile "Yeni İmar Plan Notu" projeleriyle "Altın Karınca 2022" ödüllerine layık görüldü.

Zeytinburnu için yeni imar planları hazırlandı!

Zeytinburnu Belediye Meclisi tarafından onaylanan Yeni İmar Plan Notu’ düzenlemesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince onaylandı. 

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Yeni İmar Kanunu neler getirdi? 

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa, 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Peki bu kadar gündemde olan Yeni İmar Kanunu neler getirdi? İşte merak edilen detaylar...

Deprem riskini azaltabilir, nitelikli binalar üretebiliriz!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu tarafından düzenlenen ‘Yeni İmar Düzenlemeleri’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, İmar Mevzuatında köklü değişiklikler getiren yasa her yönü ile tartışıldı...

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

Bartın Karaköy’de tapu mutluluğu!

Bartın Belediyesi yaptığı yeni İmar Planı ile hisseli parsel sahiplerini tapu belgelerine kavuşturmaya devam ediyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Karaköy Mahalle’sinde 10 aileye tapularını teslim etti.

İmar barışı uzatıldı! Yeni tarih 31 Aralık 2018!

İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alındığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Yeni son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 oldu..

Giresun'da imar barışı başvuruları sürüyor!

İmar mevzuatına ve mimari projesine aykırı yapılar, imar barışı ile kayıt altına alınıyor.  İmar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alan kimselere bazı haklar tanınıyor.

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!

İmar mevzuatına aykırı yapı sahibi vatandaşlar imar barışına müracaat ederek sunulan olanaklardan faydalanabiliyor. Peki, imar barışı başvuruları nereden, nasıl ve ne zamana kadar yapılabiliyor? İşte 7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler...

Yeni İmar Mevzuatı 2017 Haberi

Yeni İmar Mevzuatı 2017

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile, yaklaşık dört yıldır süren çoklu yönetmeliklere tabi olma dönemi kapandı. Devlet tarafından öncelikle daire sahiplerine, arsa sahiplerine ve inşaat sektörüne 1 Ekim 2017'ye kadar verilen uyum süresi sona erdi. Artık emsal dışı alanlar, parsel büyüklükleri, yollar, bina girişleri, cepheler, derinlikler, kotlar, bahçeler, taban alanı, katlar alanı, kat yükseklikleri, yapı piyesleri, çatılar ve yapı izinleri gibi yapılaşma unsurları bu yeni Yönetmeliğe göre belirleniyor.


Bu eğitim seminerinde 1 Ekim 2017 tarihinden sonraki yapılaşma düzenini ve yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği gereğince yaşanacak değişiklikleri irdelenecek. 


2 Kasım 2017 Perşembe günü gerçekleşecek seminerin eğitmeni Prof. Dr. Gürsel Öngören.