11 / 05 / 2024

yeni imar tasarısı sit alanları

yeni imar tasarısı sit alanları

SİT alanları, korunması gerekli alarlar arasında olup, imara kapalı olan bu alanlarda; ne tür yapıların yapılmasına izin verildiği yönetmelikler ile açıklanıyor. Peki, SİT alanları yeni yasa ile imara açılacak mı?

Meclis'e gelen imar barışına mühendislerden tepki: 6 Şubat gerçekleri varken yeni imar affı söz konusu olamaz!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Meclis'e getirilen imar affına tepki gösterdi ve yeni imar affının neden mümkün olamayacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Beykoz'daki 23 mahallenin yeni imar planları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Beykoz'da 9 bin 162 hektar alanda, tam 23 mahallenin yeni imar planlarının onaylandığını söyledi.

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Peki Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağdur bekliyordu...

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Ukrayna'da yeni binaların satışı için yeni yasa tasarısı hazırlandı!

Ukrayna'da Bakanlar Kurulu, Verkhovna Rada’ya yeni inşa edilen konutlara yönelik KDV uygulamasını öneren yasa tasarı sundu.

Kemer'in yeni imar planları onaylandı! 

Antalya Kemer Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında ilçenin yeni imar planları belediye encümeninde onaylandı. 

Yeni imar yasası 2021!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte yeni imar yasası 2021...

yeni imar tasarısı sit alanları Haberi

yeni imar tasarısı sit alanları

SİT alanları yeni yasa ile imara açılacak mı?

Sit alanları, tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, kültür varlıklarının yoğun olarak bulunduğu sosyal yaşama konu olmuş veya önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar olarak tanımlanıyor.


Sit alanlarında yapılaşmanın mümkün olup olmadığı veya ne tür yapıların yapılmasına izin verildiği, doğal sit alanlarının kendilerine özgü özellikleri ve yapısı nedeniyle koruma kurulu kararları ve koruma amaçlı imar planlarına göre belirleniyor.


Sit alanı dereceleri..

1.derece arkeolojik sit alanları, koruma altındadır ve hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyen alanlara deniyor.


2.derece arkeolojik sit alanları, korunması gereken ancak bazı kurallar dahilinde kullanılabilen alanlar olarak tanımlanıyor.


3.derece arkeolojik sit...