28 / 04 / 2024

yeni inşaat şirketleri

yeni inşaat şirketleri

TOBB, 2018 Eylül ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayınladı. Verilere göre, Ekim ayında 688 inşaat şirketi kuruldu.

Ağustos'ta 877 inşaat şirketi kuruldu!

Ağustos ayında kurulan şirketlerin bin 357'si toptan-perakende ticareti, 877'si inşaat, 579'u imalat sektöründe gerçekleşti. Geçen ay kapanan şirket ise 228'i toptan-perakende ticareti, 157'si inşaat, 100'ü imalat sektöründe oldu.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2020!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. Peki Anadolu 500 listesine hangi inşaat şirketleri adını yazdırabildi? İşte Anadolu 500 listesine adını yazdıran inşaat şirketleri...

Özbekistan Taşkent'teki gökdelenin inşaatı 2022'de tamamlanacak!

Türk ve Özbek inşaat şirketleri tarafından Taşkent'te inşa edilen ve bölgenin en yüksek gökdeleni olacak gökdelenin yapımı gelecek sene tamamlanıyor. 

Türk inşaat şirketlerine Rusya'daki projelere yatırım çağrısı!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Türkiye'den yeni inşaat şirketlerini Rusya'daki projelere çekmeye ilişkin çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı. 

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Fortune 500 listesinde hangi inşaat şirketleri var?

Fortune 500 Türkiye 2020 listesi yayınlandı. Listede inşaat sektöründe faaliyette bulunan 30 firma yer aldı. İşte Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri...

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

İnşaat şirketlerinden pandemiye özel projeler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından inşaat şirketleri de yeni modeller üretmek zorunda kaldı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konuyla ilgili “İnşaat sektörü sanayi devrimini gerçekleştirmedi” ifadelerini kullandı.

İnşaat malzeme maliyetleri yüzde 30,48 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bina inşaatlarının malzeme maliyetleri son bir yıl içerisinde yüzde 30,48 artış kaydetti. Bu durum karşısında inşaat şirketleri dijital platformlara yöneldi.

yeni inşaat şirketleri Haberi

yeni inşaat şirketleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2018 Eylül ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 11,9 artarak 7 bin 81 oldu. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 4,68 artışla bin 162 olarak açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2018 yılının Ekim ayında kurulan şirket sayısı ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,24 artış göstererek, kapanan şirket sayısı da yüzde 9,29 azaldı.

Ekim ayında kurulan toplam 7 bin 160 şirket ve kooperatifin yüzde 86,47'sini limited şirketler, yüzde 12,4'ünü anonim şirketler, yüzde 1,1'ini kooperatifler oluşturdu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 44,44'ü İstanbul, yüzde 9,78'i Ankara, yüzde 5,81'i İzmir'de kuruldu. Ekimde Ardahan'da şirket ve kooperatif kuruluş tamamlandı.

2018 Eylül ayında kapanan şirket ve kooperatiflerin;...