18 / 07 / 2024

yeni konut alımları yüzde kaç

yeni konut alımları yüzde kaç

Ocak-kasım döneminde satışlar yeni 2013' e göre, yüzde 1 artabildi, İstanbul ve Ankara'da ise 3 bin daha az yeni konut satıldı. Yeni konut satışı Antalya'da ve Konya'da arttı.

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

TMO'dan son dakika açıklaması! Hububat alımlarında yeni dönem başlıyor!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alımlarında yeni döneme başlandığına dair açıklama geldi.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı. Verilen detaylar göre, İspanya'da 35 yaş altı gençler ile çocuklu ailelere konut satın alımında yüzde 20'ye kadar ipotek desteği sağlanacak ve 63 bin kamu konutu inşa edilecek.

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi! 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın!

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi... 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın...

Yeni konut kampanyasında taksitler belli oldu! Ayda kaç lira taksitle ev alabilirsiniz?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Yeni Evim" kampanyası ile orta gelirli kesime yeni konut alımında sağlanacak avantajlar da belli oldu.

TOKİ'den Aydın'ın o ilçesine 228 yeni konut geliyor!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Aydın'da 228 konutluk yeni proje hayata geçirecek. Projede ayrıca 3 dükkan ve 1 cami de yer alıyor.

Konut alım satımları mercek altında! Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yeni adım!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şehirlerde “Ön Tespit ve İzah Değerlendirme Komisyonu” ismi altında bir birim oluşturuldu ve konut alıp satanlara yazı yollandı. 

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

yeni konut alımları yüzde kaç Haberi

yeni konut alımları yüzde kaç

Yeni konut satışları, 2014'ün Ocak-Kasım döneminde 476 bine yaklaşarak geçen yılın aynı döneminin yüzde 1 üstünde gerçekleşti. 2013 le satılan 471 bine yakın yeni konutların yüzde 40'a yakını kredi ile, yani ipotekli konut satışı olarak gerçekleşmişken bıı yılın satışlarında kredili satışlar yüzde 31'e indi. Artan konut kredisi faizleri Yeni nedeniyle kredili konut alımlarında önemli bir düşüş yaşandı. Yeni konutlarda 2013'te 186 bin olan kredili satış bu yıl 152 bine indi ve 34 bin azalma görüldü. 

Bu da kredili satışlarda yüzde 18 azalma anlamına geliyor. Kredili satışlardaki 34 bin azalmanın 10 bin kadarı İstanbul'dan, 5 bini de Ankara'dan kaynaklandı. İstanbul'da krediyle yeni konut satışları 46 binden 36 bine düştü. Ankara'da ise krediyle yeni konut alımları 21 binden 16 bine geriledi. 

2013'ün ilk...