12 / 05 / 2024

yeni opec anlaşmasının ayrıntıları

yeni opec anlaşmasının ayrıntıları

OPEC + ülkeleri mayıs ve haziran aylarında petrol üretimini günde 10 milyon varil azaltma konusunda anlaştı, ancak anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Meksika'nın onayı gerekiyor.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasının ardından tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Peki buğday, mısır ve arpa fiyatları düştü mü? İşte 22 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Dünyanın konuştuğu satın almada yeni gelişme Herkes bu şartı konuşuyor

Sosyal medya devi Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma anlaşmasını geçtiğimiz 8 Temmuz'da fesheden çılgın milyarder Elon Musk, bir kullanıcı yorumuna verdiği yanıtta, anlaşmayı yeniden devreye sokma şartını açıkladı. Musk anlaşmayı Sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine hiçb

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Radisson Hotel Group'tan yatırım atağı! Türkiye'de 5 yılda 50 otele ulaşacak!

Dünyanın en iyi üç otel markasından biri olma hedefiyle yatırımlarını sürdüren Radisson Hotel Group, bugün 120 ülkede faaliyet gösteriyor. 2020'nin ikinci çeyreğinde EMEA bölgesine yönelik 15 yeni otel anlaşmasını duyuran Radisson Hotel Group, İstanbul'da da iki yeni otel açacak.

FuzulEv, 1453 Engelliler Spor Kulübü ile anlaşmasını yeniledi!

FuzulEv, Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi'nde mücadele eden 1453 Engelliler Spor Kulübü ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını yeniledi. Yapılan anlaşmaya göre; FuzulEv, mavi beyazlı takımın 2020- 2021 sezonu boyunca isim sponsorluğunu üstlenecek.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

yeni opec anlaşmasının ayrıntıları Haberi

yeni opec anlaşmasının ayrıntıları

Azerbaycan Enerji Bakanlığı’nın, perşembe günü, OPEC+ 10 saat süren görüşmenin sonunda, öne sürülen şartları kabul etmeyen Meksika'nın kararlaştırılan kotalar kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmesi şartıyla işbirliği deklerasyonunu kabul etti.

Bakanlıktan anlaşmanın ayrıntılarıyla ilgili olarak şu bilgiler aktarıldı:

"Bu aşamada, OPEC ülkeleri için günlük üretim yükümlülüğü 6.085 milyon varil ve OPEC üyesi olmayan ülkeler için günlük 3.915 milyon varil olarak belirlendi."
Yılın geri kalan aylarında üretimdeki toplam azalma 8 milyon varil, yani Ekim 2018 seviyesinin yüzde 18’i olarak gerçekleşecek. Ocak 2021’den Nisan 2022’ye kadar OPEC+, Ekim 2018 seviyesinin yüzde 14’üne denk düşen altı milyon varil azaltmayı taahüt ediyor.

Toplantının sonuç bildirgesine göre, Rusya ve Suudi Arabistan, mayıs ayından haziran sonuna kadar yeni OPEC+ anlaşması uyarınca, günde 8.5 milyon varilden fazla petrol üretemeyecek.

Sputniknews'de yer alan...