08 / 05 / 2024

yeni paftaların geçerlilik kazanması

yeni paftaların geçerlilik kazanması

Kadastro paftalarını yeniden düzenleme uygulamaları sonucu oluşturulan paftaların altına açıklama yapılıyor. Haritalar, kontrol mühendisince imzalanıyor. İşte yeni kadastro paftalarının geçerlilik kazanması ile ilgili diğer hükümler...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan yeni altın yorumu! Gram altın tam tamına bu kadar olacak!

Altın fiyatları düşüşe geçti. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki düşüş karşısında endişelenirken, ''altın fiyatları ne olur?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan yeni altın yorumu geldi. Gram altın tam tamına bu kadar olacak.

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

Benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? ÖTV zammı gelecek mi? Sürücüler aman dikkat!

Geçtiğimiz günlerde, akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı beklendiği ileri sürülmüştü. Bakan Şimşek, konuya açıklık getirdi. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 1 Aralık 2023 fiyat listesi...

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon'da yeni altın ve daha 5 değerli maden ocağı açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın, Adana Pozantı'da yeni altın madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Adana'da yeni altın ve daha 4 değerli maden ocağı açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın'ın yeni altın ve gümüş madenine onay!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri'nin Ağrı Mollakara'daki yeni altın ve gümüş madenine onay çıktı...

Uygun fiyatlı ev alabilmenin tek yolu yeni arsa üretiminden geçiyor!

Sektörün yeni konut üretebilmesi için arsa üretilmesi gerektiğini söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı  Gülçin Okay, vatandaşların yeni ev alabilmeleri ve inşaat firmalarının da uygun fiyatlarla ev yapabilmesinin tek yolu yeni arsa üretilmesinden geçtiğini söyledi. 

Tamı tamına yüzde 50 indirim geldi! Sadece 5 gün geçerli olacak! Son gün 16 Haziran! Acele edin!

Garanti BBWA, sadece 5 gün geçerli olacak yeni indirim kampanyasını açıkladı. Beymen Clup’larda yapılacak alışverişlerde yüzde 50 indirim sağlayacağını açıklayan Garanti BBWA, kampanyanın 11 Ağustos’ta başladığını ve 16 Ağustos’a kadar devam edeceğini duyurdu.

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Altın Kahini İslam Memiş gümüşte yeni bombasını patlattı! Elinde gümüş olanlar çok acil harekete geçin!

Altın Kahini İslam Memiş gümüşte yeni bombasını patlattı! Elinde gümüş olanlar çok acil harekete geçin! Son dakika gümüş fiyatları 21 Şubat 2023...

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Dolar için net tarih ve rakam verildi! Analistler peş peşe açıkladı! Koşun, sakın geç kalmayın!

Dolar ve altın piyasaları vatandaşlar tarafından büyük bir heyecanla izlenirken, analistler; doların 2 ay sonra geleceği rakamı duyurdu. Zirvenin yeni sahibi dolar için net tarih ve rakam verildi! Analistler peş peşe açıkladı! Koşun, sakın geç kalmayın!

yeni paftaların geçerlilik kazanması Haberi

yeni paftaların geçerlilik kazanması

Yeni kadastro paftalarının geçerlilik kazanması!

Kadastro paftalarını düzenleme uygulamaları sonucu oluşturulan paftaların altına, "Bu pafta, 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22 nci maddesinin (a) bendi gereği ....... no`lu paftanın veya paftaların veya bu paftaların işaretli bölümünün yerine geçerli olmak üzere düzenlenmiştir." şeklinde belirtme yapılması gerekiyor.


Bu haritalar, kontrol mühendisince imzalanıp; kadastro müdürü tarafından tarih yazılarak onaylanıyor.


Kadastro Kanunu madde 22:

Evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastrosu veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz. Bu gibi yerler ikinci bir defa kadastroya tabi tutulmuşsa, ikinci kadastro bütün sonuçlarıyla hükümsüz sayılır ve Türk Medenî Kanununun 934 üncü maddesine göre işlem yapılır. Süresinde dava açılmadığı takdirde, ikinci defa yapılan kadastro, tapu sicil müdürlüğünce resen iptal edilir. 


Tapulama veya kadastro çalışmalarında tespit dışı bırakılan tapuda kayıtlı taşınmaz mallar...