03 / 07 / 2024

yeni vergi artışları 2014

yeni vergi artışları 2014

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: yaptığı açıklamada " (Yeni vergi artışları) 2014 için gerekli tüm tedbirleri aldık, dolayısıyla ilave bir tedbir şu anda gündemde değil " dedi

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ülkede yeni konut satışları, Mart ayında aylık bazda yüzde 8,8 artış göstererek, 693 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Seçimler tamam, şimdi yeni vergi ve zamlar kapıda: Gayrimenkule de yeni vergi gelebilir!

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başta KDV ve ÖTV olmak üzere yeni vergi artışları yapılması bekleniyor. Ayrıca, gayrimenkule de yeni vergi gelebileceği konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi konusunda yeni adımların beklenmediğini açıkladı. Yılmaz, yapılan açıklamada, maktu vergilerin yüksek seviyeye ulaştığını ve hedefin deprem sonrası destekler ve kritik yatırımlar olduğunu vurguladı. 

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Asgari ücrete yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığını yapacağı Asgari Ücret Komisyonu'nun ilk toplantısı için sorgulamalar başladı. Yeni asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Bu kapsamda, olası yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

Kira artışlarında yasal fren! Kiracıları fahiş artıştan koruyacak yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajları verdi. Kira artışlarında yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülecek. İşte ayrıntılar...

yeni vergi artışları 2014 Haberi

yeni vergi artışları 2014


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılı için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını, vergi artışı konusunda şu anda ilave bir tedbirin gündemde olmadığını bildirdi.


Bakan Şimşek, Ankara'ya gitmek üzere geldiği Antalya Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin "THY özelleştirmesi gündemde mi?" şeklindeki sorusu üzerine Şimşek, THY'nin halka arzının şu anda gündemde olmadığını bildirdi. Şimşek, "THY oldukça başarılı ve bayrak taşıyıcı bir şirket. THY'nin halka arzı şu an gündemde değil. Geleceği son derece parlak bir şirket, onun için halka arzını düşünmüyoruz" dedi.


Bu yıl yeni vergi artışlarının olup olmayacağı yönündeki soruyu Şimşek, "2014 için gerekli tüm tedbirleri aldık, dolayısıyla ilave bir tedbir şu anda gündemde değil" şeklinde cevapladı.


Şimşek, "İthalatı düşürmeye yönelik bir takım tedbirler aldık. Özellikle otomotiv için konuşuyorum ve cep telefonlarına yönelik olarak...