05 / 05 / 2024

Yeni Zelanda reınz

Yeni Zelanda reınz

Yeni Zelanda'da konut satışları ve fiyatlarda artış yaşandı. Yeni Zelanda Gayrimenkul Enstitüsü'ne (REINZ) göre, konut satışları Şubat'ta aylık yüzde 44.4 artışla 7 bin 291 oldu.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

Yeni Zelanda'da konut piyasası canlanacak!

Yeni Zelanda'da Ekim ayında konut fiyatlarında değişiklik yaşanmazken konut piyasanın, seçimlerin geride kalmasıyla birlite genel olarak daha hareketli olduğu kaydedildi.

Deprem bölgesinde yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreç hızlanıyor! İşte yeni düzenleme...

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde, yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreçlerin hızlandırılacağına ve bu konuda genel usulden farklı geçici bir usulün uygulanacağına dikkat çekti. İşte yeni düzenlemeler...

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde açıklamalar üzerine 1 Kasım tarihinden itibaren sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtmişti. Peki, ilan sitelerinde yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Rapor ve reçete için artık hastaneye gitmeye gerek kalmayacak! Sağlık Bakanı Koca yeni sistemi açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemine yönelik yeni düzenlemeleri açıkladı. Koca, 'reçete' ve 'rapor' için vatandaşların hastanelere gitmesine gerek kalmayacak.

Viridis İnşaat'tan 2,5 milyar TL'lik 3 dev proje! Çengelköy, Riva ve Reşadiye'ye yeni konutlar geliyor!

Türkiye gayrimenkul sektörünün yeni isimlerinden Viridis; Reşadiye, Çengelköy ve Riva’da hayata geçecek olan projeleri için toplam 2,5 milyar TL’lik yatırıma imza atıyor.

Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Asgari ücret ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasıyla birlikte kıdem tazminatı da yeniden hesaplanacak. Peki, Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Tarımda uygun gıda fiyatları için devrim niteliğinde gelişme!

Tarımda yeni süreçte, tarımsal girdi tedariği konusunda dışa bağımlı olunan alanlarda çalışmalar yapılacak. Yerlileştirme ve millileştirme konularına öncelik verilecek. İnsanların güvenilir gıdaya uygun fiyatlarla ulaşabilmesine odaklanılacak ve üreticiler güçlendirilecek.

Netflix, ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı

Netflix kullanıcıları, yayın devinden bir kez daha rahatsız olmaya başladı. Netflix'in ücretsiz hesap paylaşımını ortadan kaldırmak için tasarlanan ücretli paylaşım planı, bu yılın başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya olmak üzere dört ülkede daha uygulandı.

Yapay zeka gelecekte seçimlere damgasını vuracak!

ABD, Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülkelerde seçim çalışmalarında artık yapay zeka uygulamalarından yararlanılıyor. Özellikle seçim güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayan bu uygulamaların gelecekte ülkemizde de yavaş yavaş yer bulması bekleniyor.

Altına yeni kural getirildi! İlk kez açıklandı! Kenarda gram altın, reşat altın ve hamit altını olanlar acil baksın! 

Altına yeni kural getirildi! İlk kez açıklandı! Kenarda gram altın, reşat altın ve hamit altını olanlar acil baksın!

SSK, Emekli Sandığı, 4C, Bağ-Kur emeklilerine son dakika! Ocak zammı yeniden hesaplanıyor! Mesleklere göre yeni maaşlar

Memurlar ve emekliler, 2022'nin ikinci yarısında yürürlüğe girecek olan maaş zammını geçen ay aldı. Sıradaki zam ise Ocak ayında gerçekleşecek. Ocak 2022'de SSK, Bağ-Kur ve memur maaşları ne kadar artacak?TÜFE tahminlerine göre mesleğe göre yeni maaşlar...

Yeni Zelanda reınz Haberi

Yeni Zelanda reınz

Yeni Zelanda'da konut satışları ve fiyatlarda artış yaşandı. Yeni Zelanda Gayrimenkul Enstitüsü'ne (REINZ) göre, konut satışları Şubat'ta aylık yüzde 44.4 artışla 7 bin 291 oldu. Satışlarda yıllık bazda ise yüzde 5.7 artış yaşandı. Aynı ayda konut fiyatları aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 4.7 arttı. Böylece ortalama konut fiyatları geçen yıl aynı aya göre 20,000 Yeni Zelanda Doları artışla 450,000 Yeni Zelanda Doları oldu. 



Yurt...