13 / 05 / 2024

Yeniden finansman şartları

Yeniden finansman şartları

Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesindeki faiz oranları başta olmak üzere değişen bazı hükümler halinde yeniden finansman yapılabiliyor. Peki, yeniden finansman nedir?

Çinli emlak geliştirici Fantasia, borç yeniden yapılandırma koşullarını güncelledi! 

Çinli emlak geliştirici Fantasiya borç yeniden yapılandırma şartlarını güncelledi ve detayları tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yeni konut inşaatlarında yatırımlar düşecek! Sektörü neler bekliyor?

İnşaat sektöründeki sıkı finansman şartları ve maliyetlerde yaşanan artış işleri zorlaştırıyor. Peki inşaat sektörünü neler bekliyor? İşte detaylar...

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

PTT'den hesaplara 2 bin TL yatacak! Bu şartları sağlıyorsanız hemen başvurun!

Destek ödemeleri devlet tarafından son hızla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeniden bir destek kampanyasıyla gündeme geldi. Şartları yerine getiren kişilere PTT aracılığıyla 2 bin TL yatırılacak.

Çiftçilerin beklediği finansman sağlanıyor! Bakın hangi konularda çitçilere destek var!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilere müjdeli haberini duyurdu: Üretimlerini yeniden verimli bir şekilde yapmaları için çiftçilere destekler verilecek. Bu destekler arasında finansman desteği de bulunuyor.

'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruluyor!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

0.69 faizle ev sahibi olmak için hemen bakın! Yeni Konut Finansman Programı resmen yürürlükte! Şartlar açıklandı!

Cumhurbaşkanlığının "Yeni Konut Finansman Programına İlişkin Karar"ı bugünkü 32114 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yabancılara vatandaşlıkta şartlar resmen değişiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz edinimine dayalı olarak istisnai yoldan Türk vatandaşlığı kazanılmasına ilişkin başvurularda şartlar yeniden düzenlendiğini belirterek, yeni düzenlemenin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağını söyledi.

ABD'de mortgage faizleri 20 yılın zirvesine çıktı!

ABD ipotek oranları 14 Ekim haftasında 20 yılın en yüksek seviyesine yükselirken, ev satın alma ve kredi yeniden finansman başvuruları yüzde 4.5 düşüşle 1997'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

İlkokul mezunları da bekçi oluyor! Çarşı ve bekçi alımı yeniden başladı! İşte bekçi alım şartları!

Bekçi alımları iki şehirde yeniden başladı! Bekçi olmak isteyenler İŞKUR sayfası üzerinden ilanlara başvuru yapabilecekler. İşte detaylar!

Çiftçilere ucuz kredi müjdesi geldi! Başvurular resmen başladı! İşte başvuru şartları...

Tarım Kredi Kooperatifleri, milyonlarca çiftçiye sabit oranlı işletme ve yatırım kredisi fırsatı sunuyor. Çiftçilerin ihtiyacı olan tüm tarımsal girdiler için sabit maliyet oranları ve uygun finansman koşullarıyla kredi veriliyor. İşte örnek kredi hesaplama ve kredi kullanım şartları...

Yeniden finansman şartları Haberi

Yeniden finansman şartları

Yeniden finansman nedir?

Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesindeki faiz oranları başta olmak üzere değişen bazı hükümler halinde yeniden finansman yapılabiliyor.


yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılması halinde de konut finansmanı sözleşmesi imzalanıyor.


Yeniden finansman

MADDE 12 – (1) Konut finansmanı kuruluşu ve tüketicinin mutabakatı ile konut finansmanı sözleşmesinde;

a) Kredi faiz oranında değişiklik yapılması,

b) Kredinin vadesinde değişiklik yapılması,

c) Konut finansmanı sözleşmesinde belirtilen faiz türünde değişiklik yapılması,

ç) Aynı konut teminat gösterilerek birden fazla konut finansmanı sözleşmesi kurulmuşsa bunların tek bir konut finansmanı sözleşmesi ile birleştirilmesi,

d) Kredinin para biriminde değişiklik yapılması,

hususlarından en az birinin gerçekleşmesi halinde yeniden finansman söz konusu olur.


Konut finansmanı sözleşmesinde yeniden finansman kapsamında yapılacak değişikliklerde tüketiciden yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile onay alınır. 


Onay alınmadan önce, konut finansmanı...