05 / 05 / 2024

Yenilenebilir enerjiye ne kadar yatırım yapılmalı

Yenilenebilir enerjiye ne kadar yatırım yapılmalı

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının ( IRENA ) raporundan derlenen bilgilere göre, iklim değişikliğini dengelemek ve küresel ısınmayı engellemek için dünyada yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması kaçınılmaz...

Yüzde 25 kira artışı kalkarsa zam oranı ne kadar olacak? Kira kontratı yüzde 70.9 oranıyla yenilenebilir! 

Konut kiralarında yüzde 25'lik tavan zam uygulaması, 2 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki yüzde 25 kira artışı kalkarsa zam oranı ne kadar olacak? İşte o son dakika hesabı...

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Yenilenebilir enerjiye nisanda 5 milyar liralık destek!

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santrallere nisanda yaklaşık 5 milyar liralık destek sağlandı.

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonunu azaltmak isteyen ABD'nin Kaliforniya Enerji Komisyonu bir ilke imza atarak yeni yapılacak konutlarda güneş paneli bulundurulmasını zorunlu hale gelecek. 

Çatıda üretilen elektriğe vergi ödenmeyecek!

Meclis’te yakında yasalaşacak olan yeni düzenlemeyle birlikte, konutlarda çatı ve cephe uygulamalı güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir enerjiye  vergi ödenmeyecek. 

Yenilenebilir enerjiye 8,5 milyarlık liralık destek!

YEKDEM kapsamındaki üretilen elektrik için santrallere yılın ilk yarısında ödenen destek miktarı yüzde 36,5 artarak 8 milyar 500 milyon 309 bin liraya ulaştı.

Yenilenebilir enerjiye ne kadar yatırım yapılmalı Haberi

Yenilenebilir enerjiye ne kadar yatırım yapılmalı

Küresel ısınmanın önüne geçilebilmesi için yenilenebilir enerjiye her yıl 550 milyar dolar yatırım yapılması gerekiyor.


Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının (IRENA) raporundan derlenen bilgilere göre, iklim değişikliğini dengelemek ve küresel ısınmayı engellemek için dünyada yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması kaçınılmaz.


Rapora göre, karbon emisyonunu azaltmak ve iklim değişikliği hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerjiye verilen önem dünyada gittikçe artıyor.


Dünyada geçen yıl yenilenebilir enerjiye 214 milyar dolarlık yatırım yapıldığına işaret edilen raporda, küresel iklim değişikliği hedeflerine ulaşmak için 2030 yılına kadar her yıl yatırımların 550 milyar dolara ulaşması gerektiği vurgulandı.


Raporda küresel sıcaklık artışının 2 dereceyi aşmasını önlemek için yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam enerji içindeki payının en az yüzde 36'ya çıkması gerektiği de ifade edildi.



ÇİN YENİLENEBİLİR YATIRIMINDA BİRİNCİ


Öte yandan küresel ısınmanın etkilerinin giderilmesinde büyük önem taşıyan...