02 / 05 / 2024

yerel seçimler ne zaman

yerel seçimler ne zaman

Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişi olan muhtarların görev süreleri 5 sene olarak belirleniyor. Buna göre önümüzdeki 2014 muhtar seçimleri ne zaman?

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Emekli maaşlarında seyyanen zam şoku! Uzman isim açıkladı: 'En düşük emekli maaşı 14 bin, seyyanen zam 4-5 bin TL'...

Emekliler yerel seçimler öncesinde seyyanen zamma odaklanmış durumda. Peki emekli maaşlarına seyyanen artı ne kadar uygulanır? İşte SGK Uzmanından konuyla ilgili gelen son dakika açıklaması...

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilkler ve enler dönemi paylaşımı geldi, vatandaşlardan eleştiri gecikmedi!

Merakla beklenen yerel seçimler gündemden düşmezken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da resmi sosyal medya hesabı üzerinden ilkler ve enler dönemi paylaşımı yaptı. İşte İmamoğlu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi son haftada günlük çok sınırlı hareketlerin görüldüğü dolar/TL’deki sınırlı yükseliş sürerken; lira, dolar karşısında 6 Şubat’ta yaşanan depremden bugüne geçen üç ayda yüzde 3.5 değer kaybetti. Yılbaşından bugüne ise kayıp yüzde 4.04 seviyesinde oldu.

Seçim öncesi piyasalar tedirgin! 9 Mayıs BIST 100 endeksi ne oldu? Dolar ve euro kaç liradan satılıyor?

Seçimler öncesi piyasalarda tedirgin hava devam ediyor. Borsa günü yüzde 0,56 oranında değer kaybıyla kapatırken, Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti. Uzmanlar, seçimlere kadar piyasalarda dalgalı seyrin devam edeceğini öngörüyor.

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı az önce açıklandı! Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, doların seçimden sonra ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar seçimden ne kadar olacak? Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

Dolarda ‘sınırlı yükseliş’ sürüyor! Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? Euro-dolar paritesinde kritik seviye aşılır mı?

Küresel piyasalardaki belirsizliklerin yanı sıra yurt içinde mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde dövizde hareketli saatler yaşanıyor. Dolar TL kuru her gün sınırlı bir şekilde yükselişine devam ederken, dövizin seçime kadar nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Seçimler piyasaları nasıl etkileyecek? Erdoğan kazanırsa dolar TL ne olur? Kılıçdaroğlu kazanırsa dolar ne olur?

Mayıs ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde piyasaların izleyeceği rota herkesin merak konusu. Senaryolar, seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan veya Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma olasılığına göre değişiyor.

yerel seçimler ne zaman Haberi

yerel seçimler ne zaman

Muhtar seçimleri ne zaman?

Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiye deniyor. Muhtar, köy veya mahalle halkı tarafından seçiliyor. Muhtar seçiminde siyasi partiler aday gösteremezler. Türkiye'de muhtarlar 5 yıl görev yapıyor. Bu 5 yıldan sonra tekrar seçimler yapılıyor. Peki önümüzdeki muhtar seçimleri ne zaman?


Köy tüzel kişiliğini temsil eden muhtar köye ilişkin kararlarını 4 azasıyla birlikte alıyor. Muhtar köyün yol, köprü, çeşme vb ortak mallarını inşa ettirir, inşa olunanların bakım ve onarımını yaptırır.

Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen; gereği gibi yapmayan muhtarlar köyün bağlı olduğu ilçe idare kurulu kararı ile görevden uzaklaştırılabilir. Muhtar ve ihtiyar kurullarının seçimi ile ilgili yasal esaslara Şehir ve Kasabalardaki Mahalle Muhtar ve İhtiyar Kurulları Tüzüğü kapsamında şu şekilde yer veriliyor:


Muhtar ve ihtiyar kurullarının seçimi 

Mahalle...