03 / 07 / 2024

yeşil belediye nedir

yeşil belediye nedir

Belediye yönetimlerinin kente bakış açıları, çevre konusuna bakış açılarıyla doğru orantılı olduğundan, gündelik yaşantımıza böylesine derin nüfuz eden bir konuda, belediyelere de önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.

Konut yatırımcıları ve gayrimenkul üreticileri için yeşil konut finansmanı önerisi!

Yeşil konut, sağlıklı, enerji verimliliği yüksek doğa dostu yaşam alanı şeklinde tanımlanabilir. Peki yeşil konut finansmanı nedir? İşte detaylar...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Ankara'nın Yeşil Şehir Eylem Planı anlatıldı! 

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte hayata geçirilecek Yeşil Şehir Eylem Planı'nı tanıttı. 

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Alanlar Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu, "Bu şehirde asla yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız" dedi...

İBB'nin satmak istediği arsalar yeşil alan oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde satılmak istenen KİPTAŞ'a ait yaklaşık 20 bin metrekarelik alan AK Partililerin teklifi ile yeşil alan ilan edildi

Mersin Yeşilçimen'deki taziye evi açılacak!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Yeşilçimen'de yapımı devam eden taziye evi inşaatını inceledi. Başkan Gültak, aynı mahallede fen işleri ekiplerince süren asfalt kaplama ve karo kaldırım çalışmalarını da denetleyip yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul'da 7 bin 600 stat büyüklüğünde yeşil alan olacak!

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "55 milyon metrekare yani 7600 stat büyüklüğünde bir yeşil alanı İstanbul'a kazandıracağız" dedi...

Aydın'a 500 dönümlük yeşil alan projesi!

Kent için vizyon projelerini açıklayan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem ‘Millet İttifakı’ adayı Özlem Çerçioğlu, yeşil alan projesini anlattı.

Asım Balcı: Altındağ yeşil alana doyacak!

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, “Altındağ’ı önümüzdeki dönemde Ankara’nın en yeşil ilçesi yapacağız. Bölgede kişi başına 20 metrekare ek yeşil alan düşecek'' diye konuştu.

İstanbul 'Yeşil Ağ' ile örülecek!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, İstanbul’daki seçim çalışmalarına dün Eyüpsultan’dan başladı. Vatandaşlarla biraraya gelen Yıldırım, Yeşil Ağ projesi ile İstanbul’u yeşil koridorlarla saracak.

yeşil belediye nedir Haberi

yeşil belediye nedir


30 Mart'ta yerel seçimler yapılacak. Oysa ulusal politikada yaşanan yoğun gündem, sürdürülebilirlik, iklim dostu belediyecilik gibi yaşamsal konuların geri plana itilmesine yol açıyor. Belediye yönetimlerinin kente bakış açıları, çevre konusuna bakış açılarıyla doğru orantılı olduğundan, gündelik yaşantımıza böylesine derin nüfuz eden bir konuda, belediyelere de önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.


“İklim adaleti ilkesi benimsenmeli” 


“Dünya nüfusunun genelinin kentlerde yaşadığını düşünürsek, belediye yönetimlerinin sürdürülebilir kentler-iklim dostu belediyecilik yaklaşımını benimsemeleri ve hemşehrilerin katılımıyla kentlerin karbon nötr kent anlayışına geçmesi yaşamın sürdürülebilirliği için şart. Kentte yaşayan bireyler olarak, aşağıda belirtilen noktalarda talep ve istek hakkına sahip olduğumuzun bilincinde olmamız gerekiyor: 


• Kentsel karar mekanizmalarının ekseninde ‘sürdürülebilirlik’ ilkelerinin yer alması. 


• Enerji kullanımının azaltılması, yenilenebilir enerji kullanımının arttırılması. 


• Su kalitesinin arttırılması, ancak kullanımının azaltılıp, verimli kullanımının sağlanması. 


•...