03 / 05 / 2024

Yeşil bina yönetmeliğinde neler var

Yeşil bina yönetmeliğinde neler var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeşil bina yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikle beraber ülkemize özgü marka değeri olan yeşil bina ve yerleşmelerimiz olacak...

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Dublin'deki dünyanın en büyük yeşil bina konferansı 24-25 Mart'ta!

Dünyanın dünyanın en büyük yeşil bina konferansı olan 2020 GreenBuild Europe 24-25 Mart tarihlerinde Dublin'de gerçekleştirilecek...

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Gaziantep Büyükşehir'e yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’na verilen Yeşil Bina Sertifikası’nı teslim aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye binasına yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, Yeşil Bina sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede aldı.

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, projelerini 5 yılda iki katına çıkarmayı amaçladı. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeşil Sertifika Yönetmeliği yayınlandı!

Yeşil Sertifika Yönetmeliği yayınlandı. Çedbik Yönetim Kurulu Yeşil Sertifika Yönetmeliği hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

Yeşil bina nedir?

Yeşil bina ve yeşil bina sertifikasına ilişkin esaslar geçtiğimiz günlerde Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği kapsamında yayınlandı..

Yeşil bina yönetmeliğinde neler var Haberi

Yeşil bina yönetmeliğinde neler var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeşil bina yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikle beraber ülkemize özgü marka değeri olan yeşil bina ve yerleşmelerimiz olacak. Hayatımızın her alanında hızla yaygınlaşmakta olan sürdürülebilirlik kavramı, inşaat sektöründe de çevre, ekonomi. 

sosyal etkiler ile birlikle kalite ve markalaşma anlamında da önemli bir farkındalık yaratıyor. Buna yönelik ile inşaat sektörün de yenilenebilir enerjiye dayanan.enerji verimli çevre dostu, yerel malzemeler ile üretilmiş sürdürülebilir yeşil binaların ve yerleşim alanlarının artırılması ve yaygınlaştırılması...