24 / 07 / 2024

Yeşil Kemer girişimi nedir

Yeşil Kemer girişimi nedir

2050’de 9 milyara ulaşacak dünya nüfusunu doyurma ve çevreyi koruma ihtiyacı, tarımın şehirlere taşınmasına neden oluyor. Bu kapsamda üç girişim önem kazanıyor: Yeşil Kemer, Paylaşılan Bahçe ve Tavanlar ile Duvarlar.

Engin Yeşil: Yap-kirala dönemine geçtik!

Son yıllarda gayrimenkul yatırımlarıyla öne çıkan Yeşil Holding, otomotiv ve enerji sektörlerindeki girişimlerine odaklandı. 1 milyar TL ciroya sahip Yeşil Holdingin yönetim kurulu başkanı Engin Yeşil, "İnşaatta sıkıntı olmasa ciroyu ikiye katlardık" diyor.

Darbe girişimi yabancı yatırımcıyı durdurmadı!

FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimi, yabancı yatırımcıyı durdurmadı. 15 Temmuz’dan bu yana birçok yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldi. Yatırımlarda rotayı Türkiye’ye çevirenler arasında Körfez ülkeleri dikkat çekti.

Yeşil GYO, değerleme şirketini seçti!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında 2016 yılı değerleme şirketinin seçimi ve marka lisans sözleşmesini imzaladı. İşte KAP'a yapılan açıklama..

Eyüp Nihal sokak yeşil alandan çıkarılıyor!

AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yaptığı girişimler sonucu gelinen noktada bu alanın yeşil alandan çıkarılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde çalışmalar başlatıldı.

Antalya Fame Residence Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kemer merkezindeki 5 yıldızlı Fame Residence Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi olan Yeşil Yıldız'ı almaya hak kazandı.

Yeşil Yapı Endüstrisi denetim şirketini seçti!

Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş., yönetim kurulu toplantısında bağımsız denetim şirketinin seçimi yapıldı. Şirket, Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri AŞ. ile çalışacak.

Fikirtepe 12'ler Camisi yıkılacak mı?

Fikirtepe Haber'in haberine göre; Ortadoğu - Yeşil ortak girişimi 50 Bin TL sermayeli Haytek firması adın Fikirtepe 12'ler Camisi'nin de bulunduğu ada ve mevcuttaki camiyi yıkıp yerine ticarethane yapma düşüncesinde olduğu iddia edildi..

Sürdürülebilir yeşil binalar nasıl belgelendirilir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binalara; sürdürülebilir yeşil bina deniyor. Peki, sürdürülebilir yeşil binalar nasıl

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yeşil İş 2014 Sürdürülebilir İş Buluşması gerçekleşti!

‘YEŞİL İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması’ 6. yılında iş dünyasını değişim için bir araya getirdi. İki gün boyunca 130 konuşmacı ve 60 oturuma ev sahipliği yapacak Yeşil İş 2014’ün bu yılki teması ‘Değişimi Yönetmek’ oldu.

Yeşil İş 2014, 23-24 Eylül'de Raffles İstanbul'da gerçekleşecek!

Yeşil İş 2014, 23-24 Eylül'de Raffles İstanbul'da gerçekleşecek. Yeşil İş: Sürdürülebilir İş Buluşması'nda bu yıl “Değişimi Yönetmek” temasının işlendiği Yeşil iş’te 130 konuşmacı ve 60 oturumla büyük bir buluşma gerçekleştiriliyor.

“Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması” 23 Eylül'de başlıyor!

Ülkemizin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen “Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması”, ‘Değişimi Yönetmek’ temasıyla 23-24 Eylül tarihlerinde Raffles İstanbul-Zorlu Center’da gerçekleşiyor...

Yeşil İş 2014 23-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor!

Ülkemizin büyük sürdürülebilirlik konferansı Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması, ‘Değişimi Yönetmek’ temasıyla 23 - 24 Eylül 2014 tarihleri arasında 6. kez İstanbul’ da düzenleniyor.

Yeşil Kemer girişimi nedir Haberi

Yeşil Kemer girişimi nedir


2050 yılına kadar dünya nüfusu 9 milyara ulaşacak. Nüfusun yüzde 70’i ise şehirlerde yaşıyor olacak. 2050 yılında şehirlerin çöpü dört kat artmış olacak. Dolayısıyla gıda üretiminin artması ve atık yönetiminin iyileştirilmesi şart.


Nüfusun çok büyük bölümünün şehirlerde yaşayacak olması, tarımın da şehirlere taşınacağı anlamına geliyor. Bu kapsamda dünya genelinde üç girişim ön plana çıkıyor.


Bunlardan birincisi “Yeşil Kemer” girişimi. Bu girişim kapsamında hem şehirlerin büyümesi kontrol altına alınıyor hem de tarım, ormancılık ve açık hava faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. İngiltere’de 2010 yılında tarım ürünlerinin yüzde 14’ü Yeşil Kemer’lerden elde edildi. Yeşil Kemer’e sahip olan şehirlerde tüketilen sebzelerin yüzde 92’si, meyvelerin ise yüzde 70’i buralardan elde edildi.


İkinci girişim “Paylaşılan Bahçe” girişimi. Bu kapsamda, şehirliler, kendi yeşil alanlarını yaratıyorlar; biyoçeşitliliği korumaya özen gösteriyorlar. Bu...