24 / 07 / 2024

Yeşil Kemer nedir

Yeşil Kemer nedir

2050’de 9 milyara ulaşacak dünya nüfusunu doyurma ve çevreyi koruma ihtiyacı, tarımın şehirlere taşınmasına neden oluyor. Bu kapsamda üç girişim önem kazanıyor: Yeşil Kemer, Paylaşılan Bahçe ve Tavanlar ile Duvarlar.

Konut yatırımcıları ve gayrimenkul üreticileri için yeşil konut finansmanı önerisi!

Yeşil konut, sağlıklı, enerji verimliliği yüksek doğa dostu yaşam alanı şeklinde tanımlanabilir. Peki yeşil konut finansmanı nedir? İşte detaylar...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Yeşil sertifika nedir?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre yeşil sertifika isteğe bağlı olarak alıyor. Peki, yeşil sertifika nedir?

Yeşil bina nedir?

Yeşil bina ve yeşil bina sertifikasına ilişkin esaslar geçtiğimiz günlerde Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği kapsamında yayınlandı..

Yeşil binalar için düğmeye basıldı!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Peki nedir bu Yeşil Sertifika Yönetmeliği ve nasıl alınır?

Antalya Fame Residence Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kemer merkezindeki 5 yıldızlı Fame Residence Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi olan Yeşil Yıldız'ı almaya hak kazandı.

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Sürdürülebilir yeşil bina nedir?

Sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin belgelendirilmesine dair yönetmelik, 8 Aralık 2014 tarihinde 29199 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, sürdürülebilir yeşil bina nedir? İşte sürdürülebilir yeşil binalar...

'Yeşil bina'yı öğrenen çocuk TV'yi kapatıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak.

Soyak, Akıllı Yıldızlar projesiyle yeşil binaları çocuklara tanıtıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak...

Aktif yeşil alan nedir?

İnsanların ortak kullanım alanları kapsamında yer alan ve içerisinde parklar, bahçeler, dinlenme tesisi barındırabilen yeşil alan nedir? Aktif yeşil alan nedir? İşte yanıtı bu haberde...

Yeşil Kemer nedir Haberi

Yeşil Kemer nedir


2050 yılına kadar dünya nüfusu 9 milyara ulaşacak. Nüfusun yüzde 70’i ise şehirlerde yaşıyor olacak. 2050 yılında şehirlerin çöpü dört kat artmış olacak. Dolayısıyla gıda üretiminin artması ve atık yönetiminin iyileştirilmesi şart.


Nüfusun çok büyük bölümünün şehirlerde yaşayacak olması, tarımın da şehirlere taşınacağı anlamına geliyor. Bu kapsamda dünya genelinde üç girişim ön plana çıkıyor.


Bunlardan birincisi “Yeşil Kemer” girişimi. Bu girişim kapsamında hem şehirlerin büyümesi kontrol altına alınıyor hem de tarım, ormancılık ve açık hava faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. İngiltere’de 2010 yılında tarım ürünlerinin yüzde 14’ü Yeşil Kemer’lerden elde edildi. Yeşil Kemer’e sahip olan şehirlerde tüketilen sebzelerin yüzde 92’si, meyvelerin ise yüzde 70’i buralardan elde edildi.


İkinci girişim “Paylaşılan Bahçe” girişimi. Bu kapsamda, şehirliler, kendi yeşil alanlarını yaratıyorlar; biyoçeşitliliği korumaya özen gösteriyorlar. Bu...