04 / 05 / 2024

Yeşil Yol yatırımları

Yeşil Yol yatırımları

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olan Nusret Bayraktar, Yeşil yol projesinin tamamlanırsa yaklaşık 1,5 milyar dolarlık harcama karşılığında, yılda 2 milyon turistin gelip geçeceğini söyledi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Yeşilyayla Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Yeşilyayla Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de Veli Çilsal tarafından kuruldu.

Muhsin Danışman, Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan İsmail Suna'nın görevinden ayrılması sebebiyle yerine, Muhsin Danışman'ın Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Pera GYO Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'ye borcunu 19 Ekim'de ödeyecek! 

Pera GYO Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'ye olan 6 milyon 370 bin 624 TL borcu 19 Ekim 2020 tarihinde ifa edecek. 

Gayrimenkul yatırımlarının yeni gözde ilçesi: Çekmeköy!

Çekmeköy, İstanbul'un gözde ilçelerinden biri oldu. İlçe, çevresindeki ormanları, metro ulaşımı ve otoyol kavşaklarına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Bölgede hem gayrimenkul firmalarının yatırımları arttı hem de emlak yatırımcılarının iştahı...

Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 arttı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, "Geçen yıl dünyada doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalışla 1,3 trilyon dolar seviyesine gerilemişken, Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 artarak yaklaşık 13 milyar dolara çıktı." dedi.

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Kırıkkale'ye yapılan yatırımlar ile yatırımların artırılması için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2018'de Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır." ifadesini kullandı.

AVM'de TL'ye dönüş yatırımları azaltabilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiralarda dövizden TL'ye dönüşüm formülünü açıkladı, TL'ye geçişle öngörülebilir bir planlama yapabileceklerini söyleyen perakendeciler yeni uygulamadan memnun ama AVM tarafında yeni yatırımların azalması bekleniyor.

Yeşil Yol yatırımları Haberi

Yeşil Yol yatırımları

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olan Nusret Bayraktar yaptığı açıklamada, Karadeniz'in yaylalarının "bacasız sanayi" diye adlandırılan turizmin can damarları arasında olduğunu, kültür ve doğa turizminin de Karadeniz'in önemli bir parçası olduğunu anlattı.


Plansız ve kaçak yapılaşmanın önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Bayraktar, "İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Karadeniz'de ve yaylalarda bugüne kadar plansız yapılaşma maalesef korumanın yerine beton yığınlarına dönüştürülmüş. 


22 maddelik bir yol haritası


Bahsedilen alanlardaki yolların büyük bölümü aslında şuan karşı çıkanların 'yaylalarımıza yol gelsin' diyerek gizli ve kaçak yaptıkları yollarla doludur.  Bu direnişte bulunanların kendi ticari mekanizmalarına baktığımızda ya hazinenin mülküdür yada bir başkasının mülküdür. Devlet bütün bunları kuralına, projesine ve prosedürüne koyuyor. Bu yol sahile alternatif bir yol değil" diye konuştu.


Yeşil Yol Projesi'nin 5 ayrı toplantı ile...