02 / 05 / 2024

YHTye bağlanacak otobüs hatları

YHTye bağlanacak otobüs hatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul - Ankara arasında yer alan mesafeyi 3,5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren hattına entegre edilen otobüs hatlarını belirledi.

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV alınmayacak!

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV istisnası açıklandı. Buna göre, bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV'den muaf olacak. İşte ayrıntılar...

Otobüs biletleri 500, uçak bileti fiyatları 1.650 lira taban fiyattan başlıyor! Şehirlerarası ulaşımda akaryakıt şoku!

Akaryakıt zamları, otobüsten uçağa ülke içi ulaşımı da etkiledi. Otobüs bileti fiyatları 500 liradan, uçak bileti fiyatları ise 1.650 lira taban fiyattan başlıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor?

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51.52'lik zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor? İşte detaylar...

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.

Şehirlerarası yolcuğa bayram zammı! Otobüs bileti fiyatları aldı başını gitti

Ramazan Bayramı tatili sebebiyle hem hava hem kara ulaşımında yoğunluk başladı. Bayramda seyahat edecek olanların karşısına zamlı ulaşım fiyatları çıktı. Bir günlük fiyat değişimleri bir çok otobüs firmasında benzerlik gösterdi. İşte detaylar...

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Hatay tahliye ediliyor! Ücretsiz otobüs seferleri başladı! Başvuru ekranı açıldı!

Havayolu ve otobüs bileti rezervasyon şirketi Obilet, Hatay deprem bölgesinden uzaklaşmak isteyenler için ücretsiz tahliye otobüsünü tanıttı. Online başvuru yapan vatandaşlar, Obilet sponsorluğunda ücretsiz otobüs seferleri ile bölgeden ayrılabiliyor. Afet bölgesinden ücretsiz tahliye otobüsü başvur

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlanacak mı? İşte o sorunun yanıtı…

Yeni yıl ile birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, deyim yerindeyse neredeyse uçak bilet fiyatlarıyla yarışan otobüs biletlerinin zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu. TOFED Başkanı Birol Özcan o soruyu yanıtladı.

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları zamlandı mı? İşte o sorunun cevabı!

Son dönemde toplu ulaşım ve taksi ücretlerine peş peşe yapılan zamların ardından akıllara, “Şehirlerarası otobüs biletleri de zamlandı mı yoksa zamlanacak mı?” sorusu geldi. İşte bu soruya en net cevabı, işin başındaki isim verdi ve bakın ne dedi?..

YHTye bağlanacak otobüs hatları Haberi

YHTye bağlanacak otobüs hatları



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul-Ankara arasındaki mesafeyi 3,5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına entegre edilen otobüs hatlarını belirledi. 


İBB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Pendik YHT İstasyonu'na kolay ulaşım için Anadolu ve Avrupa yakasından toplam 9 hat bu istasyona entegre edildi. Yeni düzenlemelerle YHT İstasyonu'na, metro, metrobüs, Marmaray ve deniz yoluyla ulaşım olanağı sağlandı. İstasyona yeni İETT durakları da yapıldı. 


Yeni oluşturulan KM20 numaralı hat ile YHT İstasyonu'ndan Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kartal Metro bağlantısı kuruldu, mevcut 16 numaralı (Pendik-Kadıköy), 16D numaralı (Pendik-Kadıköy), 17 numaralı (Pendik-Kadıköy) ve 222 numaralı (Pendik-Kadıköy) hatları ile Kartal, Maltepe, Kadıköy ilçeleri ve Kadıköy Vapur İskelesi entegrasyonu gerçekleştirildi. 


132P numaralı (Veysel Karani-Sultanbeyli-Kartal) ve 132V numaralı (Basra Caddesi-Sultanbeyli-Kartal) hatlarıyla Sultanbeyli ilçesine bağlantı sağlandı, 16A numaralı...