25 / 07 / 2024

yılcarlı enerji projeleri

yılcarlı enerji projeleri

EPDK çantacı avına çıktı. Boydak Ailesi, Boydak Holding, Mustafa Boydak ve Rona Yırcalı'nın 3 yıl enerji sektöründe faaliyet göstermesi yasaklandı. Boydak ailesinin 10.6 milyon liralık teminatına da el kondu.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa

Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Avrupa’da yaşanan enerji krizi Fransa'da da etkisini gösterirken ülkede tavuk ithalatını yükseltti. Üreticiler yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle civcivleri ısıtmakta zorluk çekerken savaş nedeniyle yükselen enerji ve tahıl fiyatları yerli tavukçuluk sektöründe maliyetleri yüzde 30 artırdı.

Enerji fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda! 10 Eylül 2022 fiyat listesi..

210 gramlık normal ekmeğin maliyetinin 5.7 lirayı aştığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın bir zamanda 6 liradan satılabileceğini belirtti. Bunun sebebi olarak da son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamları gösterdi. İşte haberin detayları…

İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1'i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

İngilizlerin yaklaşık dörtte biri, yükselen enerji faturalarından dolayı önümüzdeki kış aylarında ısıtmayı kullanmayacağını söylüyor.

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde! Artışa en çok katkı enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatlarından!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de enflasyon, Mayıs ayında yüzde 9,1'e yükselerek, son 40 senenin  en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyondaki artışa en fazla katkıyı da enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatları verdi.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Yılka Enerji Elektrik Mühendislik Ve Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılka Enerji Elektrik Mühendislik Ve Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Ahmet Yılmaz tarafından kuruldu.

Dorçe Prefabrik, modern inşaat yöntemleriyle enerji verimini artırıyor!

Dorçe Prefabrik, volümetrik (hacimsel) modüler çözümlerde “modern inşaat yöntemleri”ne yönelerek enerji verimli üretim, az atık ve az hata riski sunuyor.

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

yılcarlı enerji projeleri Haberi

yılcarlı enerji projeleri

YILLIK 5 milyar dolar yatırım gerçekleştiren enerji sektöründe çantacı avı başladı. Geçen yıl TBMM’den geçerek yasalaşan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu geçici 9. Madde'de elektrik üretim lisansı alan şirketlere gerekli izinleri alarak EPDK’ya sunması ve yatırımlara başlanması için 6 aylık süre verildi. 2 Mayıs 2014’te dolan sürenin ardından kurum gerçekleştirdiği toplantıda projeleri tek tek ele almaya başladı. Bu kapsamda ilk etapta gerekli yükümlülüklerini yerine getirmeyen 8 projenin lisansı iptal edilirken şirketlerin yaklaşık 28 milyon TL’Lik teminatları irat olarak kaydedildi. 


EN BÜYÜK CEZA BOYDAK’IN 

Çantacılıktan en büyük ceza ise, Boydak Ailesi'ne kesildi. 102 megavat büyüklüğe sahip olacak “Sibelres Projesi”nde gerekli belgeleri EPDK’ya sunmayan ve bugüne kadar projede sadece yüzde 0,4 oranında  gerçekleştirmeye ulaşan Boydak Ailesi'ne ait “Sibelres Elektrik Üretim Şirketi”nin lisansı iptal...