19 / 07 / 2024

yıllık fiyatlar

yıllık fiyatlar

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2003 baz yıllı ÜFE sonuçlarına göre, fiyatlar Ekim ayında ÜFE'de aylık bazda yüzde 0,17, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 2,57 artış gösterdi...

Ortalama bir konutun fiyatı 15 yıllık asgari ücrete eşitlendi!

Ülke genelinde konut fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Fahiş rakamlardan dolayı vatandaşlar konut sahibi olmakta zorlanırken, Şehir Plancısı Celal Erdoğdu konut fiyatlarını asgari ücretle karşılaştırdı ve ortalama bir konut fiyatının 15 yıllık asgari ücrete eşit olduğunu söyledi. 

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

İstanbul'un enflasyonu belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 74,88 oldu!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre mega kent İstanbul'da aralık ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 3,52, yıllık bazda ise, yüzde 74,88 şeklinde de oldu.

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Tarımda girdi fiyatları mart ayında yıllık yüzde 49,7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Mart ayına yönelik tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) verilerini duyurdu. Bu kapsamda, yıllık yüzde 49,7, aylık bazda ise yüzde 1,41 oranında artış gözlemlendi.

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Mart ayında aylık yüzde 5,4 ve yıllık yüzde 132,8 artışla 809,3 seviyesinde gerçekleşti.

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Almanya'da reel perakende satışlar, özellikle gıda ürünlerinde yükselen fiyatların Almanların satın alma konusunda isteksizliğini etkilemesi sebebiyle Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 ve yıllık bazda yüzde 8,6 geriledi.

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

İngiltere’de konut fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 1,6 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin mart ayında yıllık bazda yüzde 1,6 artış gösterdi.

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!

BETAM'ın raporuna göre, kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 189,5 olarak kaydedildi. İstanbul'da yıllık kira artışı yüzde 138,5, Ankara'da yüzde  153 ve İzmir'de yüzde 182,1 olarak gerçekleşti.

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

yıllık fiyatlar Haberi

yıllık fiyatlar

Tarım sektöründe fiyatlarda aylık yüzde 0,02, yıllık yüzde 7,81 artış görüldü. 

Tarım sektörünün alt kalemleri incelendiğinde Ekim ayında tarım, avcılık, ormancılıkta önceki aya göre yüzde 0,02, balıkçılıkta da 0,31 artış oldu. 

Yıllık bazda ise tarım, avcılık, ormancılıkta fiyatlar yüzde 8,45 arttı, balıkçılıkta ise yüzde 12,08 azaldı. 

     

     -Sanayi sektörü- 


Sanayi sektöründe ise Ekim ayında bir önceki aya göre fiyatlar yüzde 0,21, yıllık bazda ise yüzde 1,59 arttı. Sanayi sektöründe 12 aylık ortalamalara göre yüzde 7,80'lik fiyat artışı gerçekleşti. 

Sanayinin alt sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığında geçen ay fiyatlarda bir önceki aya göre yüzde 0,12, elektrik gaz ve su sektöründe ise 1,01 oranında düşüş olurken, imalat sanayinde yüzde 0,37 artış görüldü. 

Bu sektörlerde yıllık artış da imalat sanayinde yüzde 1,68, madencilik ve taş...