11 / 05 / 2024

Yırca imar durumu

Yırca imar durumu

Greenpeace ve Yırca Mahallesi sakinlerinin avukatı Deniz Bayram, Danıştay' ın, Soma ilçesindeki Yırca Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santralle ilgili kamulaştırma kararını iptal ettiğini öğrendiklerini söyledi.

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 

ABB'den Karataş Mahallesi imar durumu ile ilgili açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Karataş'ta devam eden imar planlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararıyla imar planlarının durdurulduğunu dile getirdi.

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

Van Bahçesaray'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray İlçesi’nin imar problemlerini çözmek için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’ı ziyaret ederek ilçenin imar durumu hakkında bilgi aldı.

11 maddede site yönetimlerinde kaos durumu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede site yönetimlerinde kaos durumu" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ortaköy’deki imar değişikliğinde geri adım mı atıldı?

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da uygun bulmayarak tekrar görüşülmesi için meclise iade ettiği dosyalardan biri olan Beşiktaş Ortaköy’deki imar değişikliğine ilişkin kararında direnen AKP, 2 yıl sonra geri adım attı

Yırca imar durumu Haberi

Yırca imar durumu

Greenpeace ve Yırca Mahallesi sakinlerinin avukatı Deniz Bayram, Danıştay'ın, Soma ilçesindeki Yırca Mahallesi'nde kurulması planlanan termik santralle ilgili kamulaştırma kararını iptal ettiğini öğrendiklerini söyledi.


Bayram, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Danıştay 6. Daire'nin Yırca zeytinliklerinde termik enerji santrali kurulması için almış olduğu acele kamulaştırma kararını iptal etmiş olduğunu öğrendiklerini ve tebliği aldıklarını kaydetti.


"Bu karar Yırcalıların ve bizlerin mücadelesinin haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor" ifadesini kullanan Bayram, şöyle devam etti:


"Acele kamulaştırma kararı esasta iptal edilmiştir. Termik santral projesinin çevreye, insan sağlığına ve Yırcalılara vermiş olduğu zarar, Yırcalıların zeytincilik yapmaya devam etmek istemesiyle artık proje tamamen iptal edilmelidir. Ve Yırcalıların zararı tanzim edilmelidir. 6 bin ağacın kesilmesinden sorumlu olan hem şirket yetkilileri hem de bu kesime engel olmayan, gerekli tedbirleri almayan...