28 / 07 / 2024

yoğunlaşma belirlenen sektörler

yoğunlaşma belirlenen sektörler

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.

İnşaat sektörü, konkordato ilan eden sektörler arasında zirvede! 

İnşaat sektöründe iflaslar peş peşe açıklanırken, konkordato ilan eden firmaların sayısı da sektörler arasında zirveye yerleşti. İşte ayrıntılar...

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Dikkat çeken sonuçlar! 2022'de en çok eleman arayan sektörler ve en çok başvuru yapılan ilanlar hangileri oldu?

En fazla eleman ilanı veren sektörler hangileri, en çok başvuru yapılan ilanlar hangileri? En çok başvuru hangi saatlerde yapılıyor? En hareketli ay hangisi oldu? İşte istihdama dair dikkat çeken sonuçlar...

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?

Borsa, yeni yıla tarihi rekorlarla girerken, yatırımcının da en fazla merak ettiği, önümüzdeki yıl yıldızı parlayacak sektörler hangileri olacak sorusu. işte bu sorunun yanıtlarını konunun uzmanı bir isim detaylarıyla açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Milyonlara müjde! Ücretsiz izin desteği verilen sektörler genişletildi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece ücretsiz izin ve prim desteği verilecek sektörlerin kapsamı genişletilmiş oldu.

Pandemi Türk markaların mağazalaşma atağını kesemedi!

Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemiden en çok zarar gören sektörler arasında yer alan perakendede yatırımlar hız kesmedi...

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

Cadde mağazaları yeniden trend oldu!

Koronavirüs salgınıyla beraber açık alanların ön plana çıkması mağaza sektöründe büyük dönüşüm yarattı. AVM'lerden alışveriş yapmak istemeyen vatandaşlar cadde mağazacılığını tercih etmeye başladı. 

Mesai saatleri değişiyor! İşte özel sektörde yeni mesai saatleri!

Türkiye'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınan önlemler de artmaya devam ediyor. Kamu çalışanlarının mesai saatlerinin değişiminden sonra bazı özel sektörler de mesai saatlerini değiştirdi.

yoğunlaşma belirlenen sektörler Haberi

yoğunlaşma belirlenen sektörler


Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.  


Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılına ilişkin Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri (YSHİ) araştırması sonuçlarını açıkladı. Araştırma kapsamında girişimler, 515 farklı sınıfta değerlendirildi. 


Buna göre, yoğunlaşma, 110 sınıfta "çok yüksek", 87 sınıfta "yüksek", 91 sınıfta "orta", 227 sınıfta ise "düşük" derecede gerçekleşti. 


İmalat sanayi sektöründe, faaliyet sınıflarının yüzde 25,9'unda çok yüksek derecede yoğunlaşma gerçekleşti. Toptan ve perakende ticaret sektöründeki sınıfların yüzde 71,4'ünde, inşaat sektöründeki sınıfların yüzde 81'inde düşük derecede yoğunlaşma belirlendi. 


Madencilik ve taş ocakçılığındaki sınıfların yüzde 42,9'unda, ulaştırma ve depolama sektöründeki sınıfların yüzde 33,3'ünde çok yüksek yoğunlaşma gözlemlendi. 


YSHİ araştırması kapsamındaki girişimlerin yüzde 40,3'ü toptan ve perakende ticaret,...