07 / 05 / 2024

yüksek emlak vergisine itiraz

yüksek emlak vergisine itiraz

Yüksek oranda artırılan arsa metrekare fiyatları nedeni ile otomatik olarak emlak vergisinde de yüksek oranda artış meydana geliyor. Peki vatandaşın yüksek emlak vergisine itiraz hakkı var mıdır?

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyat endeksinde düşüşlerin devam ettiğini ve gayrimenkul fiyatlarının gerilediğini söyleyerek ''Lakin birçok mal sahibi girdikleri yüksek fiyatlı ilanlar ile daha yüksek bir piyasa oluşturuyor'' dedi.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Tapusu olanlara son dakika şoku! Emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam! Aman dikkat! 

Gayrimenkulü olanlara emlak vergisi ile ilgili şok haber geldi. 2024 yılının başında emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

Emlak Konut GYO İstanbul Ümraniye İnkılap arsasına en yüksek teklif Kiler GYO'dan!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Ümraniye İnkılap arsası için en yüksel teklifi veren firma belli oldu. Peki Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası için en yüksek teklif ne kadar oldu? İşte ayrıntılar..

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım için en yüksek teklif Özak GYO'dan! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım için en yüksek teklifi Özak GYO verdi. İşte tüm ayrıntılarıyla Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım ihalesi...

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap için en yüksek teklif Dap Gayrimenkul'den!

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinin 2. Oturumu 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirildi. Peki Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinde en yüksek teklif hangi firmadan geldi? 

2022'de emlak vergisine ne kadar zam geldi?

Emlak vergisi mükellefleri bu sene ne kadar zam ödeyeceklerini önceden hesaplayabiliyor. Vergi için her yıl yeniden değerleme oranları belirleniyor. Peki, 2022'de emlak vergisine ne kadar zam geldi?

Emlak vergisine yüzde 18.10 zam!

2022  yılı için emlak vergisine yapılacak zamlar belli oldu. Buna göre gelecek yıl emlak vergisine 18.10 oranında zam yapıldı.

Konutta 13 yılın en yüksek günlük satış rakamlarına ulaşıldı!

Emlak uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarını değerlendirdi. "Konut satışlarında güçlü seyir sürüyor" diyen Büyükduman, “Kurban bayramı hariç tutulduğunda aslında son 12-13 yılın en yüksek günlük satışını gördük” ifadelerini kullandı.

yüksek emlak vergisine itiraz Haberi

yüksek emlak vergisine itiraz

Emlak vergisi itiraz hakkı!

Yüksek oranda artırılan arsa metrekare fiyatları nedeni ile otomatik olarak emlak vergisinde de yüksek oranda artış meydana geliyor. 


Bu nedenle emlak vergisini çok yüksek bulan vatandaşlar mahkemeye giderek "Emlak vergisi itiraz hakkı" nı kullanabiliyor.


Ancak mahkemede hak kaybı yaşamamak adına söz konusu vergi borcunun ödenmesi gerekiyor. Aksi takdirde vergiyi ödemeden mahkemeye giderseniz ödemediğiniz vergiye cezalı faiz işliyor.


Anayasa Mahkemesinin, takdir edilen arsa metrekare için dava açarak; davayı kazanırsanız fazla ödediğiniz vergiyi geri alabilirsiniz. 


Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz kararı:

13 Ekim 2012 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28440


ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

Anayasa Mahkemesi Başkanlığından:

Esas Sayısı    : 2011/38

Karar Sayısı : 2012/89

Karar Günü : 31.5.2012

İTİRAZ YOLUNA BAŞVURAN : Bursa 2.Vergi Mahkemesi

İTİRAZIN KONUSU : 4.1.1961 günlü,  213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 3.4.2002 günlü, 4751 sayılı Kanun’un...