15 / 05 / 2024

Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesi

Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesi

Kaçak yapılaşmaya izin verdiği gerekçesiyle mahkemelik olan Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık o ceza ödenmeyecek! Arabulucu eziyeti bitti! 

Anayasa Mahkemesi’nin kararına göre davayı kazanan tüketici, işçi, kiracı ve konut sahibi ‘arabuluculuk görüşmesine katılmadı’ diye 50 bin TL'yi geçen mali yüklerle cezalandırılamayacak. İşte ayrıntılar...

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Kiracı olduğu evi günlük kiralayana 100 bin TL ceza!

Konut kira fiyatlarının yükselmesinin ardından kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Yazlık evini izinsiz kiraya verenlere 500 bin TL'ye kadar ceza kesilecek...

Rekabet Kurulu'ndan et firmasına 72,9 milyon liralık dev ceza! 

Rekabet Kurulu Namet Gıda hakkında sürdürdüğü soruşturma sonucunda 72 milyon 986 bin 653,99 TL idari para cezası uygulandı.

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Fed’den UBS’ye 268,5 milyon dolarlık rekor ceza

ABD Merkez Bankası (Fed), Credit Suisse'in Archegos Capital Management ile işlemlerindeki risk yönetimi başarısızlıkları nedeniyle 268,5 milyon dolar para cezası verdi. İşte detaylar...

Kur yüzünden fırsatçılık yapan e-ticaret sitelerine Ticaret Bakanlığı'ndan ağır ceza!

Seçim sonrasındaki kur dalgalanmaları, internet üzerinden yapılan alışverişleri iptal etmeye başladı. Sipariş veren tüketicilerin şikayetlerini belirtmesi durumunda Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Fırsatçılık yapan e-ticaret firmalarına Ticaret Bakanlığı’ndan ağır ceza geldi. 

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Ticaret Bakanlığı’ndan otomotiv bayilerine 7,8 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı, müşterilerin ilk tescil motorlu kara taşıtlarına ulaşmasını zorlaştırıcı hareketlerde bulunan otomobil bayilerine 1 haftada 17,8 milyon liralık ceza kesti.

‘Sıfır araç yok’ diyenlere flaş ceza yolda! Bu kişiler artık yandı!

Sıfır araç alırken yurttaşların yaşadığı problemler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. ‘Sıfır araç yok’ diyenlere büyük ceza geliyor.

Bunu yapmayan tapu sahipleri aman dikkat! Son tarih bir bir açıklandı, büyük ceza geliyor!

Bunu yapmayan tapu sahipleri aman dikkat! Son tarih bir bir açıklandı, büyük ceza geliyor... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesi Haberi

Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesi

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, kaçak yapılaşmayı durdurmak yerine yeni kaçak yapılara izin verdiği ve bu yapılarda ticari faaliyetlerde bulunulmasına onay verdiği iddiasıyla hâkim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı'nın görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istediği Firik, suçlamaları kabul etmedi. Başkan Filik, mahkemede olaya müdahale ettiklerini söylemesine karşın fotoğraflar işgalin sürdüğünü açıkça ortaya koydu. İçişleri Bakanlığı'nın verdiği iznin ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Filik'in yanı sıra eski Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, bürokrat ve belediye personeli 10 kişi hakkında dava açıldı. Görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen 12 sanığın yargılanmasına 28 Nisan'da Yumurtalık Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Şüpheliler suçlamaları kabul etmedi.


ERİŞMEN-FİLİK FAKTÖRÜ

Yumurtalık Belediyesi tarafından 2012...