03 / 05 / 2024

yunan adalarında tatil yapan turist sayısı ne kadar arttı

yunan adalarında tatil yapan turist sayısı ne kadar arttı

Ege kıyılarına yakın Yunan adalarında tatil yapmayı tercih eden Türk turist sayısı hızla artıyor. Geçen yıl Çeşme Limanı'ndan 60 bin Türk'ün girdiği Sakız Adası, bu yıl 100 bine ulaşmayı hedefliyor.

Yunan adalarında tatil yapan Türk turist sayısı artıyor!

Ege kıyılarına yakın Yunan adalarında tatil yapmayı tercih eden Türk turist sayısı hızla artıyor. Geçen yıl Çeşme Limanı'ndan 60 bin Türk'ün girdiği Sakız Adası, bu yıl 100 bine ulaşmayı hedefliyor

Yunanistan açıkladı! Türklere kapıda vize uygulaması 5 adada başladı!

Yunanistan Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Buna göre, İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam ve Sakız adalarında kapıda vize uygulaması başladığı kaydedildi. 

Ege adalarında imar savaşı başladı! Villa inşaatları durmuyor!

Türk turistler tarafından merakla beklenen vizesiz ziyaret uygulamasına sayılı günler kala, Ege'nin gözde adalarında ise imar savaşı başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Amerika'da mortgage başvurularında tatil etkisi yaşanıyor!

ABD'de mortgage başvuruları 29 Aralık 2023 tarihi ile sona eren iki haftalık dönem kapsamında, tatillerin de etkisi ile gerilediği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yunan adalarına 7 günlük vize Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacun fiyatlarını tarihe karıştır mı? 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Yunanistan Türklere 7 gün vize muafiyeti uygulayacağını ve bu uygulama ile Bodrum'da 2 bin TL olan lahmacunların tarihe karışacağını söyledi.

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ziraat Bankası yeni kampanyası ile güneş açtırdı! 2.500 TL Bankkart Lira verilecek!

Ziraat Bankası, yaz aylarında tatil planı yaparken nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar için harika bir fırsat sunuyor. Banka, tatil ihtiyaçlarını karşılamak isteyen müşterilerine özel tatil kredisi imkanı sağlıyor. Kampanyanın detayları ise haberimizde yer alıyor.

Ziraat Bankası'ndan yaz aylarına girmeden süper bir haber geldi

Ziraat Bankası'ndan yaz aylarında tatil planı yapan vatandaşlarla ilgili güzel bir haber geldi. Banka tarafından tatil planı yapan ancak nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik tatil kredisi verilecek. Detayların tümü haberimizde saklı...

Bu tarihlerde çalışan asgari ücretliler acilen baksın! 1.168 TL ek ödeme verilecek!

Ramazan Bayramı'nda tatil yapamayan ve çalışmak zorunda kalan bazı vatandaşlar, bu çalışmanın karşılığında mesai ücreti alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Aşağıda konuyla ilgili detaylar yer alıyor.

Turizmde umutlar Ramazan Bayramı’nda! Tatilciler en çok hangi bölgeleri tercih ediyor?

Kahramanmaraş merkezli depremler turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara yönelik yeni satış talepleri düşerken, umutlar bayram tatilinde. Ramazan Bayramı’nda tatil rezervasyonları ile birlikte sektörün yeniden hareketlenmesi bekleniyor.

Sinpaş Kızılbük devre mülklerinde fiyatlar belli oldu! Sinpaş Kızılbük 26 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Türkiye'nin ilk iyi yaşam konseptli ömür boyu “termal devre mülk tatil projesi” nde detaylar parça parça gelirken, Marmaris’in huzurlu doğasında tatil yapmak isteyen herkes bu haberi okumalı. İşte detaylar..

Kripto para piyasasında beklenen oldu! Dev şirket iflas başvurusu yaptı

Kripto paraların son dönemde yaşadığı düşüşler sonunda beklenen iflas haberinin ilkinin gelmesine neden oldu. İngiliz Virginia Adaları'nda görülen mahkeme sonunda verilen tasfiye kararı verilen Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yaptı.

Kurban Bayramı’nda tatil planı yapanlar dikkat! Oda fiyatları kaç liradan başlıyor?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatile gitmeyi düşünenler için Akdeniz ve Ege kıyılarındaki tesislerdeki fiyatlara dair bilgilendirme yaptı. İşte detaylar...

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Nehir Maritime Limited Şirketi'ne ortak olacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün Marshall Adaları'nda 5 bin dolar sermaye ile kurulacak şirkete yüzde 100 oranında iştirak etmesine karar verilmiştir.

yunan adalarında tatil yapan turist sayısı ne kadar arttı Haberi

yunan adalarında tatil yapan turist sayısı ne kadar arttı


Türkiye kıyılarına yakın konumdaki Yunan Adaları, son yıllarda Türk turist sayısındaki hızlı artışla turizmde altın yıllarını yaşıyor. Tiirk turist sayısını her yıl ikiye katlayarak artıran Sakız Adası'nda, Ramazan Bayramfnda tüm oteller dolunca Türk turistler ev ve apart kiralamaya başladı. Bu sezon hizmete alınan hızlı feribotla Çeşme Limanfndan 15 dakikada ulaşmanın mümkün olduğu Sakız Adası, bir kaç yıl öncesine kadar turizmden çok denizcilik ve sakız üretimiyle tanınıyordu. 


Geçmişte diğer Yunan adalarına göre turizmden daha az pay alan Sakız Adası, son bir kaç yılda Türkler'in en önemli tatil merkezleri arasına girerek iddialı bir turizm adası hüviyetine büründü. 


Bu yıl da Türk turist sayısını ikiye katlayan Ada'yı yaklaşık 100 bin Türk'ün ziyaret etmesi bekleniyor. 

Sakız Adası Otelciler ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Kytrilakis Dimitris. Ada'yı ziyaret...